Ester Ramon exposa a l'Espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa

L'escultura terrassenca mostra els seus espirals convertits en art

Una de les obres d'Ester Ramon.
Una de les obres d'Ester Ramon. | CCT
Redacció
06 d'octubre del 2017
L’escultora terrassenca Ester Ramón exposa els seus espirals a l’Espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa. La mostra escultòrica s’ha inaugurat aquest dijous i es podrà visitar
fins l’últim diumenge de mes. El títol de l’exposició, E adem mutata resurgo, defineix l’origen de les escultures de Ramon, "Mutant i permanent torno a ressorgir sent la mateixa", diu l’artista.

L’escultora egarenca s’endinsa en una reflexió plàstica sobre la corba de l’espiral que li serveix per intentar esbrinar els límits entre l’essència i la superfície de les coses. "L’espiral és un dels símbols més antics que existeixen, amb el seu moviment progressiu que s’allunya al voltant d’un centre, representa la naturalesa cíclica del món i la idea de naixement, mort i renaixement", explica Ramón.

Creadora d’una estètica de gèneres eclèctics i amb una línia de recerca d’incessant repetició al voltant de la seva pròpia obra, l’artista s’apodera de les formes i les imatges, les cobreix amb una nova closca i les recrea en la total convicció d’un etern retorn.

Ester Ramón (Terrassa, 1966) és llicenciada en Belles Arts i especialista en escultura. La seva obra s’ha exposat a Terrassa, Barcelona, Màlaga, Osca i també a França i a Itàlia. El seu treball combina l’escultura en bronze, l’alumini i l’acer, amb altres materials com la fusta, el fang i el guix. En els últims anys, les seves obres han evolucionat cap a la pintura.