Terrassa dedica el cap de setmana al seu valuós patrimoni

Oferirà jornades de portes obertes a museus, visites guiades i d'altres activitats per "salvaguardar" la riquesa patrimonial de la ciutat i el país

Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:25h
Castell Cartoixa, en l'accés pel Parc de Vallparadís.
Castell Cartoixa, en l'accés pel Parc de Vallparadís. | Cristina Moraguez
Terrassa compta amb un patrimoni històric i arquitectònic de gran valor. Per aquest motiu, un any més, l'Ajuntament se suma a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, que tindran lloc al llarg d'aquest cap de setmana. Enguany, sota el lema "Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats", municipis d'arreu del territori català posaran el focus en el seu patrimoni.

A la cocapital vallesana s'han programat jornades de portes obertes a museus, una visita a la vila medieval i una descoberta prehistòrica al Parc de Vallparadís, entre d'altres activitats. L'objectiu és, a través de les accions gratuïtes, apropar la riquesa patrimonial de Catalunya per "salvaguardar" l'arquitectura monumental, l'arqueologia, els jardins, el patrimoni industrial i, en definitiva, tots aquells espais on s'han escrit les línies del llibre de la història del país.  

Amb el Museu de Terrassa com a organitzador principal, els terrassencs i terrassenques tenen un ampli llista per escollir. D'una banda, les Esglésies de Sant Pere, el Castell Cartoixa de Vallparadís i la Casa Alegre de Sagrera obriran les seves portes a tothom. Els horaris seran els següents:

Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere: Divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i
de 16 a 19 h, i diumenge, d’11 a 14 h.

Castell Cartoixa de Vallparadís: Divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16
a 19h, i diumenge, d’11 a 14 h.

Casa Alegre de Sagrera: Divendres i dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, i
diumenge, d’11 a 14 h.

Per la seva part, amb el patrocini de l'Associació de Veïns del Centre de Terrassa, s'organitzaran diverses activitats per a totes les edats. Pels més petits, "La Mainada al Museu: En Genís, l’hipopòtam prehistòric de Vallparadís", que permet descobrir com es vivia en aquella època i quins animals sorprenents vivien a la Terrassa actual. Serà dissabte i diumenge, a partir de dos quarts de dotze del matí. 

Per a tots els públics, "Terrassa, vila i paisatge. Un recorregut per la vila medieval", amb pujada inclosa a la Torre del Palau. Aquesta activitat serà només diumenge, a les onze del matí i a les cinc de la tarda.