ERC-MES exigeix la reprovació de Felip VI per «justificar» la violència policial

Consideren que "no pot passar per alt" el fet que el monarca no condemni la repressió i demanen a l'Ajuntament de Terrassa que es posicioni "sense subterfugis" sobre la violència

Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:20h
El rei Felip VI va trencar dimarts el silenci de les darreres setmanes, marcades per l'ofensiva judicial al sobiranisme, la celebració del referèndum, i la brutalitat policial dels cossos espanyols durant la jornada de votació. El seu discurs, televisat i des de la Zarzuela, està aixecant molta polseguera. Ha rebut la condemna de molts sectors de la política i la societat, no només des del bàndol independentista. Ni una sola referència al diàleg ni als centenars de ferits que va haver-hi diumenge. Només un atac directe contra la Generalitat, a la qual acusa de dividir la ciutadania catalana i situar-se al marge de la llei, i una crida a preservar l'Estat de dret i l'ordre constitucional a Catalunya. 

En aquest context, el grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Terrassa assenyala directament Felip VI i ha presentat un acord de Junta de Portaveus demanant la reprovació del Rei. Els republicans consideren que l'Ajuntament de Terrassa s'ha de posicionar "sense subterfugis" contra la violència i exigeixen responsabilitats polítiques a tots aquells que han justificat i defensat la repressió de les "forces policials i militars espanyoles".

El monarca n'és un d'ells, apunten des d'ERC-MES i, per aquest motiu, remarquen que "el missatge institucional d'un cap d'Estat no votat per la ciutadania on es justifica la repressió no pot passar per alt". Cal un posicionament clar des del consistori, diuen, així com la llum verda a uns acords que requereixin la retirada de Catalunya de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.