ERC-MES de Terrassa vol declarar Enric Millo «persona non grata»

Demanen a l'Ajuntament de Terrassa que exigeixi la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en la "violència d'estat" de l'1-O

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, en una imatge d'arxiu.
El delegat del govern espanyol, Enric Millo, en una imatge d'arxiu. | ACN
Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:20h
El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Terrassa ha presentat un acord de Junta de Portaveus demanant la reprovació i dimissió d'Enric Millo com a delegat del govern espanyol a Catalunya. Segons ERC-MES, "la seva responsabilitat en la violència exercida per les forces policials i militars espanyoles contra la ciutadania que el passat 1 d'octubre va voler exercir el seu dret a vot en el referèndum, amb més de 800 persones ferides, així com les justificacions de l'ús de la violència contra la població no pot quedar impune".

"Aquesta ciutat, que ahir va expressar pacífica i cívicament en la mobilització més gran de la història de Terrassa el seu rebuig a la violència de l'estat, ha d'expressar públicament el seu rebuig declarant Millo com a persona non grata", afirmen des del grup republicà. I afegeixen: "Des d'ERC-MES creiem que el posicionament del nostre consistori ha d'anar més enllà i exigir la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en la violència d'estat exercida durant l'1 d'octubre".

Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya des del novembre de 2016, va néixer precisament a Terrassa el 1960.