Caballero (ERC): «El poble de Catalunya ja ha declarat la independència»

El president del grup municipal republicà a Terrassa considera que l'1-O representa un salt d'un mandat democràtic expressat pel Parlament a un "mandat popular expressat massivament pel poble" | El regidor titlla l'Estat de "feixista i corrupte"

Carles Caballero, regidor d'ERC-MES, en una imatge d'arxiu.
Carles Caballero, regidor d'ERC-MES, en una imatge d'arxiu. | Albert Prieto
Sergi Ambudio
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:38h
El president del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero, assegura que el resultat del referèndum celebrat aquest diumenge legitima la constitució d'una nova república catalana. De fet, Caballero opina que el poble català ja ha declarat, de facto, la independència.

"Fins al moment hi havia un mandat democràtic expressat pel Parlament de Catalunya i el que tenim avui és un mandat popular expressat pels ciutadans", opina en declaracions a LaTorre. Aquest nou escenari, segons el regidor republicà, significa que "dipositant massivament paperetes del sí en una urna ens hem independitzat de l'estat espanyol".

Caballero també rebutja i critica amb fermesa la repressió i violència policial durant l'1-O. En aquest sentit, titlla l'executiu de Mariano Rajoy de "corrupte i feixista" i remarca que ahir va ser un dia "agredolç". "Centenars de persones ferides que l'únic que han fet és tenir el desig i l'atreviment d'anar a votar i interposar-se entre els que volien prohibir votar i els que volien votar", rebla.

Segons el líder d'ERC a la cocapital vallesana, si encara hi havia algun petita escletxa democràtica a Moncloa, l'abús de força dels cossos policials als col·legis electorals ha fet que desaparegui. "Ho hem vist nosaltres i ho hem partit en carn pròpia, però la resta del món també ha vist quina és la veritable naturalesa de l'estat espanyol".

Molt orgullós de ser terrassenc i català

Més enllà de la violència en diversos punts del país, Caballero valora "molt positivament" que no hi hagi hagut incidents greus a Terrassa. En declaracions a LaTorre poc després de tancar els centres de votació, va aprofitar per transmetre un "immens agraïment" des d'ERC-MES als milers i milers de terrassencs que van col·laborar al llarg de tota la jornada per garantir que el referèndum es pogués celebrar a la ciutat. "Estic avui molt orgullós de ser terrassenc i de ser català", apuntava.