Terrassa diu sí a la República Catalana amb un 87,6% dels vots emesos

Més de 60.000 persones han votat als col·legis electorals de la ciutat egarenca

Paperetes pel sí i pel no, durant el recompte al institut Can Jofresa.
Paperetes pel sí i pel no, durant el recompte al institut Can Jofresa. | Albert Prieto
Sergi Ambudio / Albert Prieto
01 d'octubre del 2017
Actualitzat el 02 d'octubre a les 19:57h
El "sí" a la independència ha estat el gran vencedor a Terrassa en el referèndum d'autodeterminació d'aquest diumenge, que a la ciutat egarenca s'ha desenvolupat sense incidents violents ni urnes requisades. El 87,6% dels votants han marcat l'opció "sí" a la pregunta "Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?". En total a Terrassa, els vots pel sí han estat 52.837, segons les primeres informacions oficials facilitades.

D'altra banda, el "no" ha comptat amb un total de 5.730 vots, que suposen el 9,5% del total de vots emesos. Pel que fa als vots en blanc, n'hi ha hagut 1.186, i s'han emès 541 vots nuls.

Atès que s'ha establert el sistema de cens universal, no es pot quantificar la participació i l'abstenció sobre l'electorat de Terrassa. Així, alguns terrassencs poden haver votat en altres municipis i, de la mateixa manera, gent d'altres pobles o ciutats pot haver votat a Terrassa. En qualsevol cas, les xifres absolutes diuen que un total de 60.294 persones han exercit el seu dret a vot als col·legis electorals de la cocapital vallesana.

L'escrutini final s'ha dut a terme al local de la colla castellera Minyons de Terrassa, després que tots els col·legis electorals de la ciutat tanquessin correctament la jornada.