VÍDEO L'emocionant rebuda als bombers a l'escola Lanaspa de Terrassa

Una desena de bombers ha aparegut, per sorpresa, al col·legi electoral quan els votants s'estaven mobilitzant per una imminent intervenció de la Guàrdia Civil | Els centenars de votants han passat, en qüestió de segons, de la tensió i la inquietud a l'eufòria i la celebració

Vídeo dels Bombers entrant al Col·legi Lanaspa - Giralt
Vídeo dels Bombers entrant al Col·legi Lanaspa - Giralt
Sergi Ambudio
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:52h
Els centenars de votants de l'escola Lanaspa-Giralt han viscut un dels moments més tensos del matí. Als volts de les onze, just quan el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, estava exercint el seu dret a vot, ha corregut la veu d'un avís d'intervenció imminent de la Guàrdia Civil al col·legi. Assessors del conseller terrassenc han fet una crida a la calma davant d'una hipotètica situació que, en aquell moment, era "tan sols un rumor".

Amb el pas dels minuts, però, el rumor ha anat agafant cos i els organitzadors han decidit organitzar-se. S'ha fet una crida massiva per desallotjar l'interior de l'escola. "Tothom al pati, asseguts, sense enfrontaments", demanaven. La falta d'informació, el ball de rumors constant i les imatges provinents de Barcelona, han fet créixer la tensió entre la gent.

Ha estat llavors quan els organitzadors han demanat als pares que s'enduguessin els seus fills a casa o els traguessin, almenys, al carrer per tal de "protegir-los". S'ha fet el silenci. A dins, els voluntaris han enretirat i amagat les urnes. Excepte una, que l'han omplert de clavells.

 

L'urna amb clavells al Col·legi Lanaspa-Giralt- Foto: Cedida


La situació ha transcendit a través de les xarxes socials i al carrer del Pantà, just davant de la porta del centre, s'hi ha acumulat una munió de gent per protegir-la. A l'interior de les instal·lacions regnava la inquietud i la desinformació. Ja feia una hora i cap cos policial s'havia personat. De sobte, aplaudiments. Sensació d'incredulitat. "A qui aplaudeix la gent ara?", es qüestionava una dona que ja havia votat feia estona. Tots cap a la porta per veure el panorama i, en comptes de porres i escopetes, per sobre la gent, han aparegut cascos grocs i blaus. "Ja són aquí els bombers... els herois", s'ha pogut escoltar de fons.


Tots els presents s'han apropat a les messes i els han rebut amb una eixordadora i emocionant ovació. Els Bombers, catalans i bascos -un d'ells amb crosses-, han demanat calma, tranquil·litat i "una resposta pacífica davant de qualsevol atac". La mateixa comitiva ha avisat la resta de col·legis electorals de Terrassa per transmetre el seu suport i també els seus serveis "en cas que calgui protegir-vos".