VÍDEO Espectacular acció dels agents rurals a Montserrat en suport al referèndum

Una vuitantena de membres del cos s'han enfilat al Gorro Frigi i han desplegat una pancarta

Els més escaladors s'han enfilat fins al cim del Gorro Frigi.
Els més escaladors s'han enfilat fins al cim del Gorro Frigi. | Agents Rurals
Redacció
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:12h
Uns vuitanta agents rurals d'arreu de Catalunya s'han concentrat aquest divendres a la muntanya de Montserrat, on han pujat des de l'aparcament fins a la falda del Gorro Frigi. Allà, han progatonitzat un espectacular acte en suport del referèndum.


Alguns dels agents han escalat un tram i han desplegat una pancarta gegant amb la paraula: "Democràcia". També han llegit un manifest de suport al Govern, als alcaldes represaliats i al Parlament de Catalunya, "al qual ens devem".

L'acció es pot veure des de l'aire en aquest vídeo, enregistrat des d'un dron. Les imatges mostren la majestuositat de la muntanya de Montserrat i els agents posant la pancarta i exhibint cartells i estelades. Tot, acompanyat d'una música èpica molt adient.

Els més valents han fet el cim amb la seva estelada.

 
Manifest llegit avui a Montserrat
Els agents rurals sempre hem estat al costat de tots aquells col·lectius que conviuen al territori, som servidors públics i ens devem a la gent del nostre país.

Davant dels esdeveniments que s’han donat lloc recentment a Catalunya, entre els quals hi ha la vulneració dels drets bàsics més essencials com el de reunió, expressió i manifestació. Davant de l’amenaça d’inhabilitació i sanció a més de 700 alcaldes de pobles i viles del nostre país. Davant el tancament massiu de llocs web, detenció de representants públics i  escorcolls arreu del país, i davant al voluntat de l’estat espanyol de manllevar la direcció del cos de Mossos d’Esquadra al Govern de Catalunya.

Sent conscients de la voluntat majoritària dels ciutadans de Catalunya de poder decidir lliurement el seu futur, els agents rurals volem manifestar:

El nostre més absolut rebuig a la vulneració dels drets que s’estan produint.

El nostre reconeixement als companys de Mossos d’Esquadra, comunicant-los que tenen als agents rurals, i el poble de Catalunya, al seu costat per defensar els drets i les llibertats dels seus conciutadans.

El nostre suport al govern i a la resta d’institucions perquè es pugui dur a terme el referèndum del dia 1 d’octubre.

La nostre voluntat, ferma i inequívoca, per defensar ara, i en qualsevol moment, les llibertats i  el dret del poble de Catalunya per decidir el seu futur.

L’inequívoca voluntat de tranquil·litat i calma durant tota la jornada de votació del diumenge 1 d’octubre, i la seguretat que totes les catalanes que així ho vulguin, participaran pacíficament i democràticament 

La democràcia no té límits, la llibertat és inapel·lable, la voluntat d’un referèndum per decidir el futur col·lectiu de tots i cadascun/a dels ciutadans/es és compartit pel 80% de la població.

Democràcia. Referèndum
 

Els més escaladors s'han enfilat fins al cim del Gorro Frigi. Foto: Agents Rurals