El termini per descarregar la notificació del nou valor cadastral caduca dissabte

L'Oficina d'Atenció Cadastral estarà oberta fins al 29 de desembre i permetrà adreçar-hi recursos i fer-hi reclamacions

Redacció
28 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:09h
Aquest dissabte, 30 de setembre, finalitza el termini perquè les persones propietàries d’immobles a Terrassa descarreguin la notificació del seu nou valor cadastral. Durant aquest mes de setembre, la Direcció General del Cadastre ha enviat als propietaris una carta amb una clau per accedir a l’Oficina Virtual del Cadastre i procedir a la descàrrega. 

Els valors cadastrals serveixen de base per calcular l’IBI i altres tributs. Per tal de reduir l’impacte de la revisió cadastral en els casos d’augment de l’IBI, l'Ajuntament de Terrassa ha confirmat que s’aplicarà progressivament. De cara al 2018, s'ha congelat el tipus impositiu general i el rebut no superarà el 5%. 

El consistori recomana a la ciutadania que descarregui la notificació per disposar com abans millor de tota la informació sobre com afecta a cada immoble la revisió i recorda que les persones que ho necessitin tenen a la seva disposició una Oficina d’Informació i Atenció Cadastral, creada expressament amb motiu de la revisió cadastral i que romandrà oberta fins el 29 de desembre. En aquesta Oficina, ubicada al carrer del Pantà, 20, s’atenen totes les consultes ciutadanes i es recolliran els recursos o reclamacions, en cas que alguna persona detecti una errada o omissió en la notificació rebuda. 

Les persones que ho desitgin també podran descarregar-se la notificació a qualsevol dels Centres Cívics i al Casal de Can Parellada, dins el seu horari habitual, o bé a l’Oficina d'Informació i Atenció Cadastral. En aquest cas l’últim dia en què es pot fer serà demà, perquè el dissabte aquests equipaments tanquen.