Confusió pel col·legi electoral assignat al barri del Segle XX de Terrassa

Els veïns s'hauran de desplaçar a un equipament propietat de la Generalitat, a Can Jofresa

Cartell penjat a la porta del Casal Cívic del Segle XX.
Cartell penjat a la porta del Casal Cívic del Segle XX. | Cedida
Redacció
28 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:24h
"Aquest Casal és un espai electoral pel dia 1 d'octubre, per tant podreu votar al vostre espai habitual", es pot llegir en un cartell a la porta del Casal Cívic del Segle XX, situat a la plaça del mateix nom. No obstant aquesta afirmació, els veïns del bari del Segle XX no votaran allà, sinó que s'hauran de desplaçar fora del seu barri, a Can Jofresa, per poder participar al referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

El Casal Cívic del Segle XX (plaça del Segle XX, 11) és un equipament de titularitat municipal i l'Ajuntament de Terrassa no ha cedit els seus espais per al referèndum. L'Associació de Veïns del barri del Segle XX és l'entitat que gestiona el Casal i va oferir el local com a col·legi electoral per al referèndum. Fins i tot s'ha inclòs en algunes llistes que s'han difós dels equipaments que obriran les seves portes als votants l'1-O.

El cartell situat a la porta del Casal, signat per l'Associació de Veïns del barri del Segle XX, ha incrementat la confusió entre el veïnat. El Casal és el seu punt habitual de votació. En canvi, si els veïns introdueixen les seves dades al web de la Generalitat o a altres sistemes oficials per conèixer el col·legi electoral, la resposta sempre és la mateixa: CFA Salvador Espriu.
 

Cartell penjat a la porta del Casal Cívic del Segle XX. Foto: Cedida


Els votants empadronats al barri del Segle XX de Terrassa, per tant, tindran com a col·legi electoral el Centre de Formació d'Adults Salvador Espriu, al carrer de Badalona, 1, a Can Jofresa. El barri del Segle XX, que correspon al districte 3, està dividit en tres seccions censals: 5, 6 i 7; totes elles estan convocades al CFA Salvador Espriu.

La manca d'equipaments de la Generalitat de Catalunya al Segle XX -només hi ha una escola pública en barracons- obligarà als veïns a desplaçar-se fins al barri veí. Pel mateix motiu, els habitants de Can Palet també es desplaçaran a Can Jofresa i votaran en altres dos centres habilitats. Un quart centre a Can Jofresa serà perquè votin els propis veïns del barri.

El confús cartell del Casal Cívic del Segle XX també critica "durament l'estat de repressió i la pèrdua de drets en el que estem, i que posa en risc la pèrdua dels drets civils i les llibertats". En aquest cartell, l'Associació de Veïns del barri del Segle XX afirma: "Per molts problemes que ens posin, exercirem el nostre dret a decidir el que cadascú vulgui lliurement". "El dia 1 d'octubre tothom a votar que és la nostra força", conclou el text.