La Comunitat Educativa de Terrassa també condemna l'actuació de l'Estat contra l'1-O

Professorat, pares i estudiants signen un manifest per reclamar "solucions polítiques" per resoldre un conflicte polític | Des de la plataforma educativa de la ciutat exigeixen seguir "el camí del diàleg"

Redacció
28 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:05h
L'esforç de l'Estat per aturar el referèndum i el setge a les institucions catalanes, públiques i privades, que està impartint la Fiscalia mitjançant els cossos policials ha generat el rebuig d'un ampli ventall de sectors de la societat. Són molts els àmbits socials que han rebutjat públicament l'actuació de l'executiu central contra l'1-O. Ara també ho ha fet la Comunitat Educativa de Terrassa.

Mitjançant un manifest, els agents educatius de la ciutat han expressat la seva condemna i oposició a les accions "molt greus" realitzades pel govern central, les quals "atempten directament contra els drets humans". "Han de cessar les mesures d'àmbit judicial i penal, els arrestos i actuacions policials", reclamen docents, monitors, estudiants i pares i mares de Terrassa. A part, també exigeixen la restitució de totes les competències del Govern de la Generalitat de Catalunya, intervingudes des de Moncloa com el control de les finances o dels Mossos d'Esquadra.

La Comunitat creu que la via per posar punt final al contenciós entre administracions és "la del diàleg i respecte democràtic a totes les persones i institucions". En aquest sentit, reclamen solucions polítiques, i no actuacions judicials i policials, per solucionar un conflicte polític. "Volem que els nostres infants i joves creixin amb els valors de la democràcia, el diàleg, la participació ciutadana, el respecte i la llibertat, la cooperació i la solidaritat, lluny de qualsevol acció o actitud repressiva, discriminatòria o segregadora", destaquen.