Corominas: «El Parlament declararà la independència si guanya el 'sí' l’1-O»

El president de Junts pel Sí ha refermat el caràcter vinculant del referèndum en l'acte unitari dels partits i entitats sobiranistes de Terrassa | Ha citat l’article 4 de la llei aprovada el 6 de setembre al Parlament i ha fet una crida a “omplir les urnes de vots” aquest diumenge

Lluís Corominas, a l'acte unitari pel 'Sí' de les entitats i partits independentistes de Terrassa
Lluís Corominas, a l'acte unitari pel 'Sí' de les entitats i partits independentistes de Terrassa | Sergi Ambudio
Sergi Ambudio
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:55h
El president de Junts pel Sí, Lluís Corominas, assegura que el Govern de la Generalitat no farà cap pas enrere i complirà amb la voluntat del poble de Catalunya l'endemà de l'1-O. Des de Terrassa, ha refermat el caràcter vinculant del referèndum d'aquest diumenge i ha recordat que la llei obliga l'executiu de Carles Puigdemont a assumir-lo, sigui quin sigui.

En cas que guanyi el "sí", Corominas ha volgut deixar clar que el Parlament declararà la independència -en un màxim de 48 hores-. En cas contrari, si hi ha més vots del "no", l'article 4 de la llei aprovada el passat 6 de setembre apunta que el Govern convocarà immediatament eleccions autonòmiques.

"El dia 2 d'octubre passarà allò que vulguem que passi amb la nostra participació el diumenge, si anem massivament a votar, ens haurem guanyat l'endemà i, no en tingueu cap dubte, si hi ha un vot més del "sí" que del "no" declararem la independència", ha remarcat amb contundència.

Amb les Esglésies de Sant Pere de teló de fons, Corominas ha estat el convidat estrella del gran acte unitari organitzat pels partits i entitats sobiranistes de Terrassa. El diputat per Junts pel Sí a la cambra catalana ha advertit que "no venen dies fàcils" i ha demanat mantenir la resposta pacífica davant l'embat polític, judicial i repressiu de l'Estat.

El poble és qui ha de concloure aquest procés

Amb el seu discurs, el dirigent de Junts pel Sí ha seguit la pauta troncal que també ha marcat el to de la resta de parlaments de l'acte. Tots i cadascun dels ponents han fet una crida a la mobilització "massiva" per l'1-O i han remarcat la necessitat de "defensar els col·legis electorals". "Estem aquí perquè vosaltres ens hi heu portat. Ho vau començar el 2010 i el Parlament us va agafar el testimoni el 2015, això només anirà bé si ho torneu a portar vosaltres". Amb aquestes paraules, Corominas ha emplaçat els assistents i a "tot el poble de Catalunya" a sortir de casa diumenge i omplir "massivament les urnes". Ha estat llavors quan el públic ha reaccionat cridant "Ni un pas enrere, ni un pas enrere" de manera unànime.

"Les urnes, paperetes i col·legies lectorals són nostres, no són del govern del Partit Popular ni de cap tribunal, i els hem de defensar", ha reclamat. El diputat s'ha mostrat convençut que "ni les amenaces, ni els intents de repressió" podran imposar-se a "la voluntat d'un sol poble unit en la defensa de la democràcia". "Ens en sortirem, i tant que ho farem, no deixem que ens precintin el nostre futur", ha sentenciat.