referèndum: mitjans de comunicació

Suposada denúncia al «Diari de Terrassa» per publicar els col·legis electorals

Circula per les xarxes socials un document que s'hauria presentat a la Fiscalia de Terrassa per una notícia sobre el referèndum de l'1-O

per Albert Prieto, 27 de setembre de 2017 a les 15:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una suposada denúncia contra el Diari de Terrassa circula per les xarxes socials, posant en entredit el dret a la llibertat de premsa i el dret a la informació. Oficialment, el Diari de Terrassa no ha rebut ara per ara cap notificació sobre aquesta suposada denúncia, segons ha confirmat a LaTorre el seu director, Pedro Millán. Sembla, però, que algun ciutadà podria haver denunciat davant de la Fiscalia de Terrassa el diari per fer la seva feina: difondre la llista de col·legis electorals previstos per al referèndum de l'1-O.

De moment, la direcció del mitjà no es vol manifestar sobre aquest afer fins que es verifiqui la presentació de la denúncia i el seu contingut. La primera pàgina de la denúncia ha acabat a Twitter, i s'hi intueix un segell amb data 26 de setembre al vèrtex superior dret. No se sap qui és el possible denunciant, ja que les dades personals apareixen esborrades en el document filtrat.


El text de la suposada denúncia fa referència a la "multitud de pronunciaments" del Tribunal Constitucional i dona a entendre que, a parer del denunciant, informar dels col·legis electorals comportaria un delicte de desobediència. El fet denunciat seria la notícia de l'edició del 23 de setembre relativa als col·legis electorals triats per la Generalitat de cara a l'1-O. El Diari de Terrassa va obrir a primera plana amb el titular "El 1-O habrá 33 colegios electorales donde votar".

La direcció del Diari de Terrassa s'ha mostrat prudent ja que no hi ha certesa que la denúncia sigui real o un possible muntatge, ni se sap si podria derivar en un procediment judicial o no. En qualsevol cas, posen per davant el dret a la llibertat de premsa i d'informació i la professionalitat dels periodistes que fan possible el diari.

 

El primer full de la suposada denúncia, que corre per les xarxes socials.

 

Participació