FOTOS Els estudiants prenen el centre de Terrassa per defensar l'1-O i la democràcia

Centenars d'estudiants han respost a la crida del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i, a part de fer vaga, han decidit mobilitzar-se pel centre de la ciutat

L'urna amb clavells i un peluix del Piolín.
L'urna amb clavells i un peluix del Piolín. | Sergi Ambudio
Sergi Ambudio
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:34h
Centenars d'estudiants de secundària s'han concentrat davant l'IES Terrassa a mig matí per defensar el referèndum de l'1-O. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha convocat una vaga per avui i demà. Amb el pas dels minuts el grup de manifestats ha crescut i ha començat la marxa cap al raval de Montserrat, davant la façana de l'Ajuntament de Terrassa, on s'han assegut a terra i els mateixos alumnes han llegit manifestos a favor de la democràcia i el dret a decidir.

De camí, han tallat la rambla d'Ègara de baixada mentre la Policia Municipal els hi anava obrint pas. Carregats amb estelades, una capsa de cartró que simulava ser una urna i cartells de propaganda del "sí"", han entonat consignes com "Votarem, votarem", "On està la democràcia?" o "Els carrers seran sempre nostres", entre d'altres.

Ja davant la casa consistorial han estès les dues pancartes a terra, en les quals s'hi podia llegir "Davant l'opressió, resposta pacífica" i "Defensem la democràcia". S'han assegut en semicercle i, just davant, als seus peus, hi han deixat l'urna. Una desena d'estudiants han simulat que votaven i han col·locat a sobre diversos clavells i un peluix del Piolín.

Aquest és el recull de fotografies de la mobilització estudiantil a Terrassa, de la mà de Sergi Ambudio i Eloi Falguera.
 

L'urna amb clavells i un peluix del Piolín. Foto: Sergi Ambudio

 

Els manifestants s'han assegut a terra davant l'Ajuntament de Terrassa. Foto: Sergi Ambudio

 

Capçalera de la manifestació. Foto: Sergi Ambudio

 

Els estudiants, asseguts en rotllana abans de començar la manifestació. Foto: Eloi Falguera

 

La porta principal de l'IES Matadepera lluïa una pancarta amb 'Volem votar'. Foto: Sergi Ambudio

 

Els estudiants han enganxat papers amb els seus motius personals per voler votar l'1-O. Foto: Sergi Ambudio