Centenars d'estudiants de Terrassa tallen la Rambla per exigir democràcia

La mobilització convocada pel SEPC prèvia al referèndum obliga a restringir el trànsit als vehicles i provoca retards als autobusos

Els manifestants, asseguts a la rambla d'Ègara.
Els manifestants, asseguts a la rambla d'Ègara. | Eloi Falguera
Albert Prieto / Sergi Ambudio
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:56h
Uns 300 estudiants dels instituts de Terrassa han sortit al carrer aquest dimecres al matí en suport al referèndum de l'1-O i per exigir democràcia. La mobilització dels alumnes respon a la convocatòria de vaga per part del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Amb el lema "Per una educació al servei del poble, guanyem la independència" el sindicat crida als estudiants a sortir el carrer en resposta a l'ofensiva judicial i policial de l'Estat, que vol impedir la celebració del referèndum aquest diumenge.

Els joves terrassencs han baixat per la rambla d'Ègara amb pancartes amb missatges com "Defensem la democràcia" i "Davant l'opressió, resposta pacífica", a més de diverses banderes estelades. Durant el seu trajecte han tallat parcialment la circulació per la Rambla i han cridat consignes com "Votarem", "Independència", "Els carrers seran sempre nostres" o "On està la democràcia?".
 

Els estudiants, a la Rambla. Foto: Eloi Falguera


Alguns vehicles donaven suport a la manifestació fent sonar les botzines. En un moment de tensió, hi ha hagut un enfrontament entre una ciutadana i alguns manifestants.

Pel que fa al trànsit, hi ha talls a la Rambla. Els busos circulen amb retard i la Policia Municipal de Terrassa desvia els vehicles particulars per altres vies.
 

Els alumnes d'institut, amb pancartes per la democràcia. Foto: Eloi Falguera


Després de tallar la Rambla, s'han dirigit al raval de Montserrat, s'han assegut al davant de l'Ajuntament i han exigit que sortís l'alcalde de Terrassa, cosa que no ha passat. Els joves han llegit manifestos en favor de la democràcia, la llibertat d'expressió i el dret a decidir. Tot seguit, han cantat Els Segadors i L'Estaca.