VÍDEO Un bar de Terrassa posa el «Cara al sol» a tot volum per contrarestar la cassolada

Diversos veïns del barri del Cementiri Vell denuncien que l'establiment reprodueix música militar a tot volum fins a gairebé la mitjanit

Redacció
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:28h

Cada nit des del passat 20 de setembre, quan l'estat espanyol va anar un pas més enllà en la seva repressió a les institucions catalanes entrant en diverses conselleries i detenint alts càrrecs del Govern, les cassoles deixen de ser estris de cuinar i es converteixen, durant uns minuts, en instruments de protesta al llarg i ample del país. Dia rere dia, al voltant de les 10 de la nit, sorgeixen cassolades espontànies per denunciar el setge judicial i policial de l'executiu central contra la democràcia i el referèndum de l'1-O.

Aquests fets han generat un episodi polèmic al barri del Cementiri Vell de Terrassa. Diversos veïns s'han posat en contacte amb LaTorre i han denunciat que un bar situat a la cantonada de la rambla de Sant Nebridi i el carrer de Wagner reprodueix a tot volum cançons franquistes i militars. Entre elles, el Cara al sol.

L'escena es va repetir diverses vegades la setmana passada fins a arribar al seu punt àlgid dijous. Segons detalla una veïna, l'establiment va reproduir la música fins passada la mitjanit, quan el veïnat va requerir la presència de la Policia Municipal.