Els Castellers de Terrassa descarreguen castells de vuit al Prat de Llobregat

No portaven a plaça fora de casa els dos castells bàsics de vuit des del 1998

Cinc de set dels Castellers de Terrassa al Prat.
Cinc de set dels Castellers de Terrassa al Prat. | Castellers de Terrassa
Redacció
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:16h
El passat dissabte a la tarda els Castellers de Terrassa varen desplaçar-se fins al Prat del Llobregat per a actuar-hi amb motiu de la seva Festa Major, juntament amb els Castellers del Prat, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Cornellà. Els egarencs hi van portar castells de vuit.

Els Castellers de Terrassa, quarts en ordre d'actuació varen arrancar amb el 5 de 7 a primera ronda, el 17è d'enguany. El castell va pujar una mica lent de ritme però es va mantenir ferm en tot moment, sense cap problema per a descarregar-se. Amb la primera ronda feta, va arribar el torn del primer dels castells de 8 blauturquesa.

A segona ronda, els del carrer Pasteur van descarregar el tercer 4 de 8 de l'any, un Carro Gros que va pujar ben apamat fins al moment de la carregada. Un cop feta l’aleta, el castell va començar a deformar-se i va caldre d'una mica més de treball del què és habitual. La bona feina de canalla, tronc i pinya va fer s'acabés descarregant sense més complicacions.

La festa dels Castellers de Terrassa no va acabar amb el 4 de 8, ja que a tercera ronda els blauturquesa varen optar per fer el segon 3 de 8 de l'any. Ben lligat a nivell de pinya i mantenint les mides en tot moment, el 3 va pujar serè, amb la confiança de la feina feta a l'assaig, i es va descarregar amb total solvència. Per a finalitzar l'actuació els Castellers de Terrassa van descarregar el pilar de 5 i just després dos pilars de 4.

D'aquesta manera els Castellers de Terrassa van portar fora de casa els dos castells bàsics de 8, un fet que no es produïa des del 1998.

La colla local, els Castellers del Prat, van fer la millor actuació de la seva història, tot descarregant el 3 de 6, el primer 5 de 6 de la seva història, el 4 de 6 amb el pilar, el pilar de 5 i quatre pilars de 4.

Els Capgrossos de Mataró varen obrir ronda amb el 2 de 8 amb folre, seguit de dos peus desmuntats de 3 de 9 amb folre, castell que van acabar assolint just després, i acabant amb el 5 de 8, el pilar de 6 i tres pilars de 4.

Els Castellers de Cornellà, per la seva part van descarregar el 5 de 7, el 7 de 7, el 4 de 7 i cinc pilars de 4.

La propera actuació dels Castellers de Terrassa serà el dissabte 30 de setembre a la tarda per la Festa Major de Molins de Rei, on actuaran amb els Matossers de Molins de Rei i la Colla Jove dels Castellers de Sitges.