De Terrassa al cel: llancen un coet a més de 1.650 metres d'alçada

Alumnes de l'ETSEIAAT-UPC i de l'Institut Terrassa col·laboren en el llançament d'un dispositiu

Alumnes de Terrassa van llançar el coet des d'Alcolea de Cinca.
Alumnes de Terrassa van llançar el coet des d'Alcolea de Cinca. | INS Terrassa
Redacció
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:52h
Alumnes d'institut i universitaris de Terrassa es van desplaçar dissabte a Alcolea de Cinca (Osca) per llançar un coet amb un dispositiu CanSat, un petit dispositiu electrònic, al seu interior. L'esdeveniment es va realitzar, juntament amb el llançament d'altres coets, gràcies a l'organització de Spainrocketry, agrupació que té la prefectura de Tripoli Spain.

El coet va ser muntat i modificat pel grup de treball CosmicResearch vinculat a alumnes de l’ETSEIAAT-UPC, principalment alumnes estudiants de carreres d’enginyeria aeroespacial. El CanSat va ser muntat per alumnes de l’Institut de Terrassa durant el curs passat, el qual ja va participar en el campionat d’Espanya celebrat l’abril passat en l’Aeroport de Terol.

Dels dos grups de treball ha sorgit una col·laboració per tal de poder fer un llançament d’un CanSat a una alçada superior a mil metres, que és l’alçada que usualment s’arriba en les diverses competicions internacionals.

La prova realitzada a Alcolea de Cinca ha pogut superar amb èxit l’alçada inicialment proposada de 1500 metres. Finalment s’ha obtingut una alçada de 1650,1 metres. El vol del coet va permetre de fer un bon alliberament del CanSat a la seva màxima alçada i així el CanSat ha pogut realitzar un descens controlat. També es va realitzar part de la telemetria programada de seguiment de tot el descens del CanSat i les parts del coet, dades que seran estudiades per ambdós grups de treball per tal d’obtenir conclusions de l’experiència.

Les dues agrupacions, CosmicResearch i CanSat de l’Institut de Terrassa, esperen poder realitzar més col·laboracions d’aquest tipus per tal de poder facilitar proves de CanSat, proves que tenen una forta restricció per part de la  legislació d’espais aeris. El grup Cosmicresearch té també com objectiu la realització, aquest any, d’un coet capaç d’assolir la troposfera.