Jordi Ballart considera «lamentables i greus» els escorcolls a Unipost

En una piulada, l'alcalde de Terrassa reclama al govern del PP que calen "solucions polítiques i diàleg"

Actuació de la Guàrdia Civil a la seu d'Unipost de Terrassa.
Actuació de la Guàrdia Civil a la seu d'Unipost de Terrassa. | Albert Prieto
Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:40h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha considerat "lamentables i greus" els escorcolls d'aquest dimarts a l'empresa Unipost que han comportat el comís de més de 45.000 notificacions per conformar les meses electorals al referèndum de l'1 d'octubre. Ho ha fet a través de Twitter poc abans de la mitjanit, quan la Guàrdia Civil ja havia marxat i la mobilització ciutadana ja s'havia desconvocat. Ballart ha piulat que "el govern del PP encara no ha entès que calen solucions polítiques i diàleg". I ha afegit: "Així no podem continuar".

Durant el dia, Jordi Ballart no va aparèixer en cap moment per la seu d'Unipost a Terrassa. Sí ho van fer els regidors del seu soci de govern, el PDECat. També van ser-hi presents tots els regidors d'ERC-MES i de la CUP.

El tinent d'alcalde demòcrata Miquel Sàmper va aguantar estoicament des del matí fins acabada la concentració i va donar la cara davant dels mitjans de comunicació d'arreu del país. Va mantenir contactes amb la Policia Municipal i amb els Mossos d'Esquadra i va demanar als agents paciència i calma per desallotjar els concentrats que impedien el pas de la comitiva judicial. També va haver d'aguantar alguns crits pel seu pacte amb el PSC.

Durant la concentració davant d'Unipost, que va comptar amb un gruix d'unes 300 persones al llarg del dia i que va arribar a prop del miler al vespre, molts manifestants van preguntar-se on era l'alcalde de Terrassa. "On està Jordi Ballart?", cantaven alguns. "Ballart, covard", deien altres. D'altres, directament, es dirigien al tinent d'alcalde Miquel Sàmper demanant que trenqués el pacte de govern i impulsés una moció de censura contra Jordi Ballart.

En alguns moments va córrer el rumor que l'alcalde es dirigia al lloc de l'escorcoll, però Ballart no hi va aparèixer.