L'independentisme de Terrassa respon a la repressió amb encartellada unitària

Els diferents col·lectius independentistes egarencs volen respondre al registre de la Guàrdia Civil a Unipost amb una mobilització aquest dimecres a la plaça Vella

Uns manifestants pengen cartells del referèndum a la seu d'Unipost durant l'escorcoll de la Guàrdia Civil.
Uns manifestants pengen cartells del referèndum a la seu d'Unipost durant l'escorcoll de la Guàrdia Civil. | Albert Prieto
Albert Prieto
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:01h
L'independentisme va demostrar unitat d'acció durant l'escorcoll de la Guàrdia Civil a les dependències d'Unipost de Terrassa. Malgrat viure moments de tensió amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra, no hi va incidents destacables durant les més de dotze hores que va durar la mobilització de centenars de persones al carrer de la Mare de Déu dels Àngels. L'endemà dels fets que han marcat un abans i un després a Terrassa en el camí cap a l'1-O, els diferents col·lectius independentistes de la ciutat s'han conjurat per respondre a la repressió amb una encartellada popular aquest dimecres a la plaça Vella a les vuit del vespre.

Aquest dimarts a la nit, minuts després que els sis furgons de la Guàrdia Civil i la comitiva judicial marxessin del centre de Terrassa escortats pels Mossos, moltes de les persones concentrades van continuar implacables al davant de la seu d'Unipost. A última hora, poc abans de les nou del vespre, la mobilització havia arribat al punt àlgid amb més de mil participants.

El conegut activista Francesc Argemí, "Franki", va parlar en nom dels diferents col·lectius independentistes de la ciutat: des d'Arran i la CUP fins al PDECat, passant per ERC o l'ANC, entre d'altres. Va agrair el suport de tothom, l'actitud pacífica i el fet de no haver caigut en provocacions. Ell mateix va convocar tota la ciutadania, en nom de tots els col·lectius, a respondre els actes repressius amb una encartellada popular.

L'acte reivindicatiu començarà a la plaça Vella a les vuit del vespre d'avui. Es demana que cadascú porti cartells per animar a votar pel sí, siguin d'algun col·lectiu o impresos a casa, a més de cinta adhesiva. Un cop allà, els grups es repartiran i començaran a empaperar Terrassa per animar a votar favorablement al referèndum de l'1 d'octubre.