Bloquegen l'accés del secretari judicial a la seu d'Unipost de Terrassa

Desenes de persones assegudes impedeixen l'accés a l'empresa on la Guàrdia Civil assegura haver trobat notificacions de les meses del referèndum .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 38px; line-height: 40px; }

Els manifestants bloquegen l'accés al secretari judicial
Els manifestants bloquegen l'accés al secretari judicial | Albert Prieto
Albert Segura / Albert Prieto
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:39h

La comitiva judicial no ha pogut accedir, de moment, a la seu d'Unipost de Terrassa on la Guàrdia Civil assegura haver localitzat notificacions censals del referèndum. El secretari judicial, després d'hores esperant-lo, ha arribat a l'empresa de missatgeria acompanyat dels Mossos d'Esquadra però desenes de joves estan asseguts al terra bloquejant-ne l'accés.

No es descarta una actuació policial dels Mossos en els propers minuts ja que els manifestants asseguren que faran resistència passiva. Mentrestant, persones vinculades a l'ANC i altres grups intenten que deposin l'actitud per facilitar l'accés del secretari judicial.
 

Els manifestants bloquegen l'accés al secretari judicial Foto: Albert Prieto


L'arribada del secretari és necessària per tal de regularitzar l'escorcoll de la Guàrdia Civil que ha entrat a Unipost sense ordre judicial. L'institut armat assegura que hi ha localitzat notificacions de les meses de l'1-O. El cos armat ha confiscat centenars de sobres embalats i emmagatzemats en caixes. Finalment, el jutjat número 3 de Terrassa ha autoritzat la intervenció de tots els sobres "sospitosos" i a obrir-ne un en seu judicial.

Al davant de la nau, des de primera hora s'hi han concentrat desenes de persones amb estelades. Han cantat L'Estaca i Els Segadors i han dipositat clavells als vehicles de l'institut armat. El vicedegà del Col·legi d'Advocats de Terrasa, Jaume Salés Vernet, ha assegurat que la Guàrdia Civil ha entrat a l'empresa sense una ordre judicial i que s'han comès irregularitats flagrants. També ha dit que els agents estaven mirant els sobres a contrallum per esbrinar-ne el contingut.



Mentrestant, segons ha pogut saber NacióDigital, almenys dos agents de paisà de la Guàrdia Civil s'han presentat a l'oficina d'Unipost a Manresa. D'allà se n'han endut diverses caixes però, de moment, no n'ha transcendit el seu contingut.

També s'han presentat a l'Hospitalet

De matinada, agents de la Guàrdia Civil, sense anar uniformats -només els identificava un peto- i amb cotxes no logotipats, ja s'havien presentat a l'empresa privada de missatgeria Unipost, al carrer Pablo Iglesias de l'Hospitalet de Llobregat. Els agents han arribat a quarts de cinc del matí i n'han marxat poc abans de les nou del matí sense endur-se res. Fins al lloc, també s'hi ha desplaçat la secretària primera de la Mesa del Parlament i membre de Junts pel Sí, Anna Simó.

En un primer moment, a l'Hospitalet, han estat escorcollant les furgonetes de la firma que sortien de la nau i més tard han entrat a dins les instal·lacions. Poc després de les nou del matí n'han sortit aparentment amb les mans buides.
 

Concentració per protestar contra l'escorcoll de la Guàrdia Civil a Terrassa Foto: Albert Prieto

 
La Guàrdia Civil ha intensificat en els últims dies els escorcolls relacionats amb material del referèndum. Aquest dilluns van intervenir uns 100.000 díptics de publicitat de l'1-O a una empresa de Sabadell. Es tractava de material de campanya amb el timbret de la Generalitat en què s'hi podia veure la imatge de les vies bifurcant-se, amb un cantó en català i l'altre en castellà.

Aquest cap de setmana, la Guardia Civil també va confiscar 1,3 milions de cartells, díptics i fulletons de promoció del referèndum en una empresa de distribució de publicitat situada a Montcada i Reixac. Concretament, es van endur cartells de la Generalitat promocionant el referèndum, de la CUP i material que cridava a votar a favor del "sí".
 

Un agent de paisà, a l'empresa Unipost de l'Hospitalet de Llobregat. Foto: ACN