VÍDEO Clavells i «L'Estaca» per protestar contra l'escorcoll de la Guàrdia Civil a Terrassa

Un centenar de persones es concentren davant la seu d'Unipost

Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:15h
Un agent de paisà, a l'empresa Unipost de l'Hospitalet de Llobregat
Un agent de paisà, a l'empresa Unipost de l'Hospitalet de Llobregat | ACN

La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest matí les seus de l'empresa privada de missatgeria Unipost, a l'Hospitalet de Llobregat i Terrassa. A l'Hospitalet, els agents han arribat a quarts de cinc del matí i n'han marxat poc abans de les nou del matí sense endur-se res. A Terrassa continua l'escorcoll. 

A Terrassa, hi ha sis furgonetes de la Guàrdia Civil i un centenar de persones que s'han acostat a veure què passava, informa Albert Prieto. Algunes porten estelades i han cantant Els Segadors i L'Estaca en senyal de protesta. A més, han donat clavells a la Guàrdia Civil.


  

Escorcoll a Terrassa, aquest matí. Foto: Terrassa

 

Miquel Samper, tinent d'alcalde del PDECat, entre els concentrats, que són prop d'un centenar. Foto: Albert Prieto


Algunes persones amb estelades, a la seu d'Unipost a Terrassa. Foto: Albert Prieto


Unipost dona servei de missatgeria privat, alternatiu a Correus, i per tant és fàcil interpretar que la Guàrdia Civil hi busca correspondència que la Generalitat ha enviat en relació amb l’organització del referèndum. També podrien estar buscant documentació relacionada amb el cens i la composició de les meses electorals, ja que aquesta empresa és la que va ser contractada el 9-N per repartir les notificacions de les persones triades per formar part de les meses electorals.

La Guàrdia Civil ha intensificat en els últims dies els escorcolls relacionats amb material del referèndum. Aquest dilluns van intervenir uns 100.000 díptics de publicitat de l'1-O a una empresa de Sabadell. Es tractava de material de campanya amb el timbret de la Generalitat en què s'hi podia veure la imatge de les vies bifurcant-se, amb un cantó en català i l'altre en castellà.

Aquest cap de setmana, la Guardia Civil també va confiscar 1,3 milions de cartells, díptics i fulletons de promoció del referèndum en una empresa de distribució de publicitat situada a Montcada i Reixac. Concretament, es van endur cartells de la Generalitat promocionant el referèndum, de la CUP i material que cridava a votar a favor del "sí".
 

La nau d'Unipost a Terrassa, aquest matí. Foto: Albert Prieto