Ciutadans porta al ple de Terrassa les «pressions» als funcionaris per l'1-O

El grup municipal liderat per Javier González vol evitar que el Govern faci "llistes de treballadors públics amb intencionalitat política”

Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:30h
El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Terrassa presentarà una moció per "defensar" els funcionaris de les "pressions" que puguin rebre per part del Govern de la Generalitat de cara al referèndum. El portaveu de la formació, Javier González, explica que la seva intenció és evitar que l'executiu de Carles Puigdemont "faci llistes de treballadors públics amb intencionalitat política".

"Volem garantir el compliment de l'ordenament jurídic i actuar en defensa de l'Estat de Dret", detalla González. Cs considera que les "iniciatives il·legals" aprovades pel Parlament de Catalunya el 6 i 7 de setembre hagin estat derivades, en gran part, a la "responsabilitat municipal". Segons el cap de files de la formació taronja, aquest context posa en una "situació compromesa" els empleats del consistori perquè els força a prendre decisions que vulneren la legalitat vigent.

A part de Terrassa, Ciutadans presentarà la mateixa moció en tots els ajuntaments catalans on té representació municipal. Insta a la Generalitat, doncs, a deixar al marge els treballadors públics de qualsevol aspecte relacionat amb l'organització de l'1-O. En aquest sentit, demana al Govern que no demani "responsabilitats a cap treballador municipal que compleixi la Constitució i l'ordenament jurídic actual".

La moció conclou amb una demanda clara. Pretén que l'ajuntament terrassenc reafirmi el seu compromís amb la "legalitat vigent que emana de la Constitució espanyola, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i les institucions espanyoles i catalanes".