Anna Gabriel demana a Ballart que es posi «a la banda de la gent que obrirà els col·legis» l'1-O

La diputada de la CUP al Parlament de Catalunya ha interpel·lat directament l'alcalde de Terrassa i li ha demanat que es replantegi la seva posició respecte a l'1-O

Benet Salellas, Anna Gabriel i Maria Sirvent poc abans de començar l'acte de la CUP a Terrassa.
Benet Salellas, Anna Gabriel i Maria Sirvent poc abans de començar l'acte de la CUP a Terrassa. | Sergi Ambudio
Sergi Ambudio
17 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:27h
La portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, ha interpel·lat directament l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, de cara l'1-O: "Posa't de la banda de la gent que obrirà els col·legis", l'ha advertit la diputada de l'esquerra anticapitalista en un acte massiu dels cupaires al Parc de Vallparadís.

Ho ha defensat així perquè per Gabriel l'1-O és "la mateixa lluita" que la municipalització de l'aigua a la ciutat, on militants de la CUP van donar suport al govern municipal socialista: "vol dir desbordar la llei i els interessos econòmics". En un nou missatge als comuns per advertir que l'1-O és defensar "els drets civils i polítics", Gabriel ha intervingut just després del també diputat Benet Salellas, que ha advertit que "la Guàrdia Civil, les policies locals, els fiscals i els jutges intentaran evitar totes les passes del referèndum; i nosaltres serem a cada lloc on siguin ells per frenar els peus de manera col·lectiva, massiva i desbordant les seves institucions".

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular a l'Ajuntament de Terrassa, Maria Sirvent, ha assegurat que, des de la mobilització ciutadana constant, aconseguiran que Ballart es posi a disposició del Govern de la Generalitat de Catalunya per obrir els locals municipals el primer d'octubre. "Alcalde, obri els col·legis electorals", li ha demanat directament des de darrere el faristol.

Segons Sirvent, la construcció d'una nova república no és "garantia de res" si no va de bracet d'una mobilització social i d'un projecte polític nou, el qual hauria d'estar basat en els valors de l'anticapitalisme i el feminisme. "El carrer és nostre, toca plantar-li cara a l'Estat espanyol", ha sentenciat.