Els Castellers de Terrassa recorden l'Avi Emili amb un cap de setmana sencer de tradició castellera

Els de la camisa turquesa afronten una de les cites més importants de la temporada castellera

Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:29h
4 de 8 dels Castellers de Terrassa en una Diada Emili Miró.
4 de 8 dels Castellers de Terrassa en una Diada Emili Miró. | Castellers de Terrassa
"Digue'm quants castellers portes i et diré quins castells faràs". Emili Miró és una de les potes principals sobre la qual ha crescut el món casteller. Va jugar un paper cabdal per consolidar aquesta tradició a Terrassa i en la formació i arrelament de la colla que aquest cap de setmana li tornarà a rendir tribut. Els Castellers de Terrassa enceten demà tot un cap de setmana d'activitats per recordar la figura de l'Avi Emili, qui va rebre la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya l'any 1991, dos anys abans de la seva mort.

Els de la camisa turquesa són una colla consolidada gràcies a la feina d'en Miró i temporada rere temporada s'encarreguen d'agrair-li. Enguany, i ja en van 23, els terrassencs pretenen apropar la figura del seu fundador i president als veïns i veïns de la capital vallesana, així com transmetre la passió pels castells que tant els caracteritza.

La Diada començarà demà, a les onze del matí, amb l'exhibició "Castells amb la 3a edat", en col·laboració amb la Llar Sant Llàtzer. Ja és el tercer any consecutiu que ho fan. Així, faran arribar el món dels castells i l'emoció d'una diada castellera a aquelles persones que no tenen la possibilitat de desplaçar-se fins a les places on normalment es viuen les diades més importants a la nostra ciutat.

Al llarg del dia, en el Parc dels Catalans, hi haurà diverses activitats per a totes les edats amb "foodtrucks", paradetes de comerços i tallers de castells adreçats a canalla i les seves famílies. També durant tot el dia, però accentuat a partir de les set de la tarda, es podrà gaudir amb els Dj's de música electrònica, residents de Happen, Marc Carmona & EDDYE AEME i la presencia del convidat especial Fourier. A dos quarts de set la colla ha programat un assaig general al carrer per a mostrar de primera mà com es preparen les actuacions.

I diumenge, el dia fort. Els turqueses començaran la jornada amb el tradicional esmorzar al local de l'entitat. Acabat l'esmorzar, a les 11.15h, sortiran en cercavila amb la Colla Jove Diables de Sant Llorenç i les colles convidades, que seran Nens del Vendrell, després d'un any d'absència, i els Xiquets de Reus, per enfilar el camí cap al Raval de Montserrat. Allà, a les dotze del migdia, començarà l'actuació castellera en honor a Emili Miró. Posteriorment hi ha programat un petit refrigeri per les colles participants en el pati de l'ajuntament i, ja de cara a la tarda, el local de la colla obrirà les seves portes a tothom per clausurar una de les diades més especials de la temporada.