La CUP desobeeix el «veto» de la Fiscalia i manté l'acte de diumenge a Terrassa

Els diputats Anna Gabriel i Benet Salellas visitaran la capital vallesana per fer campanya pel "sí" en el referèndum | La portaveu cupaire a l'Ajuntament assegura que "passi el que passi, allà ens hi trobaran"

Enganxada de cartells de la CUP en la primera nit de campanya del referèndum
Enganxada de cartells de la CUP en la primera nit de campanya del referèndum | CUP Terrassa
Sergi Ambudio
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:46h
La CUP no s'arronsa davant l'embat judicial del Tribunal Constitucional i la Fiscalia. "Sense desobediència, no hi ha independència". Era el clam unànime dels cupaires ahir de matinada pels carrers de Terrassa en l'inici de la campanya del referèndum. El posaran en pràctica aquest mateix cap de setmana, en l'acte nacional de campanya al Parc Vallparadís, girant l'esquena als requeriments dels tribunals per clausurar tot allò que faci olor de l'1-O. Està previst que els diputats Anna Gabriel i Benet Salellas, acompanyats de l'antropòleg i membre d'Esquerra Unida Manuel Delgado, protagonitzin un míting polític a les dotze del migdia.

Avui mateix, poc després de conèixer la suspensió per part de la Policia Local d'una conferència que la mateixa Anna Gabriel celebrava a Vitòria, la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Terrassa, Maria Sirvent, ha deixat clar que l'acte programat es farà de totes totes i que "passi el que passi, allà ens hi trobaran".

La formació independentista ha fet una crida a assistir al Parc Vallparadís ja no només per defensar el "sí" en el referèndum, sinó també el dret a decidir de tots els ciutadans. "Tothom qui estigui en contra del tancament de webs, de la irrupció a redaccions de diaris, de la vigilància d'impremtes, dels talls de llum als col·legis electorals, de les imputacions als alcaldes... està convidat aquest a venir diumenge", apunta Sirvent.

En cas de pluja, la CUP ha informat que l'acte es traslladarà al local d'assaig dels Minyons de Terrassa. La colla terrassenca s'ha implicat amb l'1-O des del principi i ja va comunicar que posa a disposició del Govern de la Generalitat de Catalunya per l'organització del referèndum.