L'amor permanent en una parella retratat per Brigitta Both s'endú el Premi Ricard Camí

El jurat ha destacat la fusió perfecta que ha aconseguit l'autora de dos conceptes pictòrics, el realisme i l’abstracció

Brigitta Both, guanyadora del 15è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí
Brigitta Both, guanyadora del 15è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí | Berta Tiana
Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:18h
La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, en col·laboració amb la Fundació Antiga Caixa Terrassa, ja ha lliurat el 15è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. La gala va tenir lloc ahir al Centre Cultural de Terrassa. La guardonada, entre les 205 obres de diferents estils presentades, ha estat Brigitta Both amb l'obra "Sincronitzats". Una obra de la qual el jurat n'ha destacat la fusió perfecta de dos conceptes pictòrics, el realisme i l'abstracció, l'aproximació al minimalisme i l'absència i el silenci que transmet a través del contrast del blanc i negre.

"Sincronitzats" vol expressar una relació molt íntima, una profunda connexió, amor i comprensió entre una parella, que es va consolidant al llarg del temps. Tenen el seu propi món i res ni ningú hi pot entrar. És un món harmoniós i perfecte on hi regna la pau i la seguretat, estan absolutament sincronitzats i despresos de la resta del món.

Both va néixer a Hongria l'any 1978 i va estudiar disseny i moda a Budapest.
Després de treballar quinze anys en la indústria de la moda i en disseny gràfic i de
moda, li van interessar el collage, les pintures de tècnica mixta i la fotografia. Molts la consideren un prodigi en el camp de les Belles Arts.

El jurat, format per persones reconegudes de l'especialitat com Francesc Miralles, Sílvia Múnoz o Eduard Vives, entre d'altres, també ha concedit un accèssit a l'obra "Somni en blanc 31/17" de Núria Ruano. Coincidint amb la concessió del premi, com cada any, ahir va quedar inaugurada una exposició al Centre Cultural Terrassa que recull les 24 obres finalistes. Quedaran exposades amb visita oberta al públic fins al 15 d'octubre. Enguany, com a novetat, també s'inclou una exposició amb les obres guanyadores de les edicions precedents.

15 anys després...

El Premi BBVA de Pintura Ricard Camí és un dels més ben dotats del panorama actual de certàmens artístics, amb una assignació de 18.000 euros, 12.000 per a l'autor i 6.000 per dur a terme una exposició individual de l'artista guanyador al Centre Cultural, que pot tenir caràcter itinerant. Al llarg de les 15 edicions d'aquesta biennal, han participat més de 5.200 artistes, amb gairebé 6.200 obres presentades, de les quals 485 han estat exposades, i amb un repartiment de més de 325.000 euros en premis.