«La Traviata» de Giuseppe Verdi, en el Teatre Principal de Terrassa a l'octubre

Els Amics de L'Òpera i Sarsuela de Terrassa posaran en escena l'emblemàtica obra del famós compositor italià

Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat el 15 de setembre a la 13:35h

Cartell de La Traviata Foto: Wikimedia Commons


El Teatre Principal de Terrassa acollirà dues representacions d'una de les òperes més conegudes del segle XIX. El compositor italià Giuseppe Verdi va estrenar La Traviata el 6 de març de 1853 al Teatre La Fenice de Venècia i va aixecar molta polèmica entre la burgesia de l'època. L'aparició d'una prostituta a escena va trasbalsar el conservadorisme patent del públic.

Ara, gairebé 165 anys després d'aquell moment, els Amics de L'Òpera i Sarsuela de Terrassa representaran l'emblemàtica obra en tres actes a la cocapital del Vallès Occidental, sota la direcció de Joan Manau Valor. Serà el divendres 6, a les nou de la nit, i el diumenge 8 d'octubre, a les sis de la tarda. La música anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica Terrassa 48 i el cor de l'associació.

Segons expliquen els organitzadors, La Traviata és una òpera que no s'adapta bé als canvis d'època, però si que permet fer una interpretació que no amagui el missatge de denúncia que Verdi va voler donar. Així doncs, asseguren que seran "fidels a Verdi en tot: música i llibertat".

"No hi ha mes de l'any que no tinguem notícies tràgiques de violència de gènere, d'assassinats de dones, només per acceptar el maltractament de la parella. Volem des de l'art, com hem fet sempre els artistes, fer la nostra contribució a millorar la societat", detallen.