L'ANC considera «curt» l'acord entre la Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa per l'1-O

El coordinador de la territorial, Mario Soria, està satisfet per poder votar però considera que no dóna una resposta completa a la demanda del 80% de la població catalana | L'entitat sobiranista assegura que "entén la posició de l'alcalde" i li agraeix l'esforç

Sergi Ambudio
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:02h
La territorial de l'Assemblea Nacional Catalana a Terrassa considera que l'Ajuntament de Terrassa podria haver assumit més responsabilitats en l'organització del referèndum del proper 1 d'octubre. El coordinador de l'entitat, Mario Soria, titlla de "curt" l'acord entre el govern municipal socialista i la Generalitat de Catalunya. L'1-O hi haurà urnes, paperetes i col·legis electorals oberts a la tercera ciutat amb més població del país, però no hi haurà locals municipals oberts. Es farà en establiments de titularitat del Govern de Carles Puigdemont.

Aquesta decisió, segons ha detallat Soria a LaTorre, no dóna una resposta completa a les demandes del 80% de la població catalana, que "vol votar i vol fer-ho com sempre". El pacte, doncs, és "insuficient" pels sobiranistes, però és "acceptable" en el context en què s'ha produït. "Des del punt de vista humà, des de l'ANC entenem perfectament la posició de l'alcalde Ballart i li agraïm l'esforç que ha fet com a demòcrata", valora el coordinador.

Davant la pressió política i judicial que està exercit el govern espanyol, la voluntat de l'ANC era poder votar "amb normalitat, tranquil·litat i alegria". Això s'ha aconseguit, diuen, i es podrà fer a Terrassa d'aquí poc més de dues setmanes."Evidentment ens hauria agradat poder exercir el nostre dret a vot en els col·legis electorals municipals, però estem vivint una situació extremadament tensa i excepcional, hem d'estar contents perquè s'ha convocat el referèndum i podrem votar a prop de casa nostra", remarca Soria.