L'alcaldessa de Matadepera reitera el seu suport a l'1-O i està disposada assumir-ne les conseqüències

Solsona assegura que anirà declarar quan ho sol·liciti el Ministeri Fiscal perquè "no tenim res a amagar i no estem fent res estrany" | No té por i remarca que l'Ajuntament estarà sempre al costat del Govern i que assumirà una hipotètica inhabilitació

L'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, en una imatge d'arxiu.
L'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, en una imatge d'arxiu. | Joaquim Albalate
Sergi Ambudio
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:52h
L'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, no es fa enrere en el seu suport al Govern de la Generalitat pel referèndum tot i les amenaces de l'Estat i la Fiscalia. El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va dictar ahir una instrucció en què demana obrir diligències d'investigació contra els més de 700 alcaldes dels municipis que figuren en la llista de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que han signat decrets a favor de l'1-O.

Mitjançant un comunicat, Solsona assegura que està disposada a declarar quan ho sol·liciti el Ministeri Fiscal perquè "no tenim res a amagar i no estem fent res estrany". "És un fet inaudit, costa de creure, no ha passat mai a cap lloc", opina l'alcaldessa sobre l'ordre l'exigència als Mossos de detenir aquells regidors que no compareguin quan se'ls citi. En declaracions a LaTorre, remarca que "les forces hi continuen sent, això no s'atura" i que, per tant, Matadepera continuarà donant suport al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i a la ciutadania que "està clamant votar". "Seguirem al seu costat", sentència.

Solsona, de fet, assegura que es mantindrà ferma en aquesta posició "fins on calgui" i que està disposada a assumir una hipotètica inhabilitació. "Jo vaig agafar un compromís amb la ciutadania, en les darreres eleccions per primera vegada parlava d'acció de poble i acció de país i vaig deixar clar que nosaltres estàvem pel dret a decidir i per donar suport al president de Catalunya", destaca.

Ara, doncs, l'alcaldessa considera que ha de ser "al darrere" de molta gent que s'hi està "deixant la pell". "No és un caprici, és un prec de la població, aquesta és la feina d'un alcalde o alcaldessa: ser-hi a les verdes i a les madures", detalla en aquest mateix diari.

Manifestació en contra del setge de la Fiscalia

L'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis han convocat una concentració d'alcaldes aquest proper dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, a les dotze del migdia, en defensa del referèndum i en contra de la decisió de la Fiscalia. Solsona hi anirà.