El CN Terrassa, a la conquesta del somni europeu

El conjunt de Dídac Cobacho debuta avui contra l’OSC Budapest, al matí, i el CF Portuense, a la tarda

El sènior masculí davant la piscina on disputaran la primera fase de la Champions League
El sènior masculí davant la piscina on disputaran la primera fase de la Champions League | CN Terrassa
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat el 15 de setembre a les 12:54h
Poc més de 24 hores per l'inici de la conquista europea. El sènior masculí de waterpolo del Club Natació Terrassa ja és a Banja Luka, a Bòsnia i Hercegovina, per afrontar la primera fase de la Champions League, la màxima competició continental a nivell de clubs. És la tercera vegada a la història que l'entitat terrassenca lluita per assolir el somni europeu.

El conjunt de Dídac Cobacho debutarà divendres, jornada en què disputarà dos partits. S'estrenarà a les 11:10h contra l'equip presumiblement més fort del grup, l'OSC Budapest, i a la tarda, a partir de dos quarts de set, s'enfrontarà contra l'equip més dèbil sobre el paper, el CF Portuense. La competició, però, ja haurà arrencat dijous amb el VK Banja Luka contra el Sintez Kazan, a dos quarts de set de la tarda, i el CF Portuense contra l'OSC Budapest, a un quart de nou del vespre.

El tercer lloc assolit a la Lliga Nacional Divisió d'Honor 2016-2017 ha permès l'equip egarenc pujar un graó competitiu a nivell continental, ​després de jugar la temporada passada l'Euro Cup. Cobacho assenyala l'OSC Budapest com a favorit indiscutible: "És el segon millor equip d'Hongria i ha estat jugant els darrers anys la lliga final de la Champions. Està fet per mirar de classificar-se per a la Final Six, que enguany serà Final Eight".

La segona plaça és, ara per ara, l'objectiu més realista

El tècnic entén que el Sintez Kazan rus i els amfitrions, el Banja Luka, esdevindran els rivals per a la segona posició del grup, que també concedeix el passi a la segona ronda. "El Kazan és un conjunt econòmicament potent que compta amb quatre jugadors de la selecció. És poderós físicament i ofensivament fort, ja que disposa d'un bon llançament exterior. Per contrarestar-los, haurem de defensar molt bé i recórrer a la nostra velocitat. És l'única forma de tenir opcions contra equips més veterans i amb més experiència europea". Pel que fa als bosnians, l'entrenador terrassenc s'espera un equip "amb potència física i tir exterior". El Portuense, a priori, "sembla el conjunt més dèbil". "Contra els portuguesos, haurem d'anar a totes per obtenir la victòria".

Cobacho, de fet, considera que l'equip té opcions reals de passar a la segona ronda. "Som capaços del millor, tal com hem demostrat les dues últimes temporades. Crec molt en aquests jugadors. Som un conjunt jove, amb un creixement natural. Només en aquestes quatre setmanes de preparació ja he vist un salt".

Un conjunt prou madur per jugar a Europa amb totes les garanties

El capità Òscar Aguilar reconeix que l'experiència a l'Euro Cup de la temporada passada ha aportat maduresa al grup. "Ara tenim al davant una competició encara més gran. La Champions té més atractiu, té un component especial, que comporta que l'afrontis amb més il·lusió i més ganes". Aguilar subratlla que, enguany, els més joves ja saben què implica jugar "contra equips italians, russos o hongaresos".

El waterpolista egarenc coincideix amb el seu tècnic en assenyalar el Sintez Kazan i el Banja Luka com a contrincants directes. "Crec que ens la jugarem amb els russos", vaticina. Aguilar veu l'equip en molt bon estat i recorda que la participació europea sempre té conseqüències positives a nivell domèstic. "La gran primera volta de lliga que vam fer la temporada passada n'és la demostració. L'estímul europeu sempre es nota".