El cicle «Sons del Temps» tanca amb l'històric piano de la Casa Alegre de Sagrera com a protagonista

Després de la seva restauració, els ciutadans de Terrassa podran veure en primera persona un dels elements més preuats de la històrica del piano | Aquest cap de setmana hi haurà una xerrada i un concert que serviran, també, per clausurar el cicle cultural d'estiu impulsat per l'Ajuntament

Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:52h
El cicle d'estiu Sons del Temps impulsat per l'Ajuntament de Terrassa tancarà la paradeta aquest cap de setmana i ho farà amb un pessic de la història del piano. Divendres i dissabte, l'emblemàtic piano Blüthner de la Casa Alegre de Sagrera centrarà totes les mirades. Després de la seva restauració, es presentarà a la ciutadania amb una xerrada i un concert.

Divendres, a partir de dos quarts de nou del vespre, la conservadora del Museu de Terrassa Gemma Ramos oferirà una retrospectiva del procés de restauració de l'instrument, que ha anat a càrrec de Josep Cornella, luthier, afinador i restaurador. Ramos endinsarà els assistents de ple en la història del piano i contextualitzarà el panorama social i artístic de la primera meitat del segle XX gràcies al piano de la marca Blüthner, un dels elements més preuats d'aquella època.

Dissabte, també a la mateixa hora, quatre pianistes que, de forma directa o indirecta, han estat vinculats a les aules de l'Escola de Música-Conservatori de Terrassa, seuran davant del piano i interpretaran una selecció de peces variades, amb matisos i subtilitats que tan sols aporta un piano antic. El preu de l'entrada és de cinc euros i l'aforament limitat.