La Generalitat informarà la setmana que ve on es podrà votar l'1-O a Terrassa

Així ho va assegurar l'alcalde, Jordi Ballart, en la tradicional ofrena floral a la plaça Onze de Setembre per la celebració de la Diada

Carles Puigdemont, amb Lluís Corominas, a l'hemicicle del Parlament.
Carles Puigdemont, amb Lluís Corominas, a l'hemicicle del Parlament. | Adrià Costa
Sergi Ambudio
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:56h
Des de l'aprovació de la llei del referèndum i la seva convocatòria, la decisió de no posar-se a disposició del Govern per part de l'Ajuntament de Terrassa ha copsat absolutament l'actualitat municipal. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar a tots els consistoris -independentment del seu color polític- que donessin llum verda a l'obertura dels locals municipals el proper 1 d'octubre.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va declinar signar el decret de suport, però en cap cas va tancar la porta a la jornada de votació. L'executiu municipal ha mantingut la mateixa versió des de l'inici: serà el Govern, com a organitzador principal, qui obrirà els seus establiments i locals per utilitzar-los com a col·legis electorals. El consistori, en cap cas, pretén impedir-ho. De fet, segons va anunciar ahir el mateix Ballart, la Generalitat anunciarà dimecres de la setmana vinent, dia 20 de setembre, quins seran els locals de votació del proper 1 d'octubre.
 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en l'ofrena floral de la Diada. Foto: Rafel Casanova BCF


Ho va fer durant  la tradicional ofrena floral del consistori a la plaça Onze de Setembre, l'acte institucional central de la Diada Nacional de Catalunya a Terrassa. No estava previst, però Ballart va agafar el micròfon de forma espontània per respondre un conjunt de veïns que li demanava poder votar l'1-O. "Volem votar", cridaven. És la mateixa consigna que portaven escrita en cartells. "El dia 20 d'aquest mes, la Generalitat informarà sobre els locals de Terrassa per votar en el referèndum", els va respondre.

Són ja més de 700 administracions locals que s'han posicionat al costat de l'executiu independentista. Els ajuntaments governats pel PSC, però, no han fet aquest pas. Aquesta postura no implica cap boicot a la jornada, tal com apunten fonts municipals. Simplement, l'ajuntament passa la pilota i, per tant, tota la responsabilitat legal al Govern de Carles Puigdemont com a organitzadors d'un referèndum "declarat il·legal pel Tribunal Constitucional".