Quins són els actes de la Diada a Terrassa?

A partir de les 11 del matí i fins al migdia, l'Ajuntament de Terrassa i un gruix destacat de representants municipals celebraran l'Onze de Setembre

Imatge d'arxiu de l'ofrena floral a Terrassa
Imatge d'arxiu de l'ofrena floral a Terrassa | Ajuntament de Terrassa
Redacció
11 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:42h
El matí de l'Onze de Setembre als diferents pobles de Catalunya acostuma a estar ple d'actes institucionals i reivindicacions socials. Enguany Terrassa afronta una de les Diades amb major càrrega política de la històrica, amb el referèndum d'autodeterminació a l'horitzó i amb un consistori que podria trontollar en qualsevol moment.

A partir de les 11 del matí, es donarà el tret de sortida als actes institucionals de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, que s'allargaran poc més enllà de la una del migdia. Per obrir la llauna, la plaça de l'Onze de Setembre acollirà l'emblemàtica ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa. L'alcalde, Jordi Ballart, presidirà l'esdeveniment. 

Mitja hora més tard, a l'amfiteatre de la plaça de Catalunya, la Banda de Música de Terrassa oferirà un concert i, a partir de dos quarts d'una, començarà una cercavila encapçalada pels Gegants de Terrassa i la Banda de Terrassa. Sortirà de la mateixa plaça i tornarà a la plaça Onze de Setembre pels carrers del Doctor Pearson i de Prat de la Riba.

Serà allà, a la una del migdia, on tindrà lloc la tradicional ofrena de flors, l'acte central de la Diada. Jordi Ballart, acompanyat del seu equip de govern i la plana major de la corporació local, portarà una rèplica de l'escut de la ciutat realitzada amb flors, que deixarà al peu de l'escultura Al Vent, obra d'Albert Novellón. Per tancar l'acte, la Banda de Terrassa interpretarà l'Himne Nacional de Catalunya.