La selecció espanyola júnior femenina, a un pas de la final del Mundial

Les de Xavi Pérez, tècnic del Club Natació Terrassa, s'enfronten aquesta tarda contra Rússia per fer-se un lloc a l'última ronda del Campionat del Món

08 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:05h
La selecció espanyola júnior femenina de waterpolo, dirigida pel tècnic del Club Natació Terrassa Xavi Pérez, és a un pas de la final del Campionat del Món que s'està celebrant a Volos (Grècia). El proper escull, Rússia. Les semifinals arrencaran a tres quarts menys cinc de sis, hora catalana.

El combinat espanyol ha accedit a la penúltima fase del Mundial després de derrotar ahir Hongria per un clar 15 a 8 (5-1, 2-1, 4-5 i 4-1). Cal recordar que, en la llista de convocades, figuren les jugadores del CN Terrassa Sandra Domene i Elia Montoya i l'egarenca Paula Leitón, actualment al CN Sabadell.

Espanya va fonamentar la victòria en una bona arrencada. Molt fluides en atac, les de Xavi Pérez van trobar porteria amb facilitat tant des de la superioritat numèrica com des del llançament exterior davant un rival que no va poder superar la teranyina defensiva plantejada pel combinat estatal. El 5 a 1 del primer quart convidava a pensar en un desenllaç tranquil, però no ho va ser tant. En el segon període, la selecció no va mostrar-se tan inspirada en atac. No obstant això, va saber gestionar la renda i va marxar al descans amb un esperançador 7 a 2.

A la represa, va arribar la previsible reacció hongaresa. Gràcies a un parcial de 0 a 2, van situar-se a només tres gols. Però les magiars no van poder anar més enllà. L'efectivitat espanyola en el llançament, amb Bonamusa, Aznar i Crespi com a màximes anotadores, va evitar qualsevol patiment.