L'Ajuntament de Terrassa té 48 hores per confirmar si cedirà els locals municipals per l'1-O​

El Govern informa els consistoris que "comptarà" amb els locals municipals per l'1-O | Jordi Ballart assegura que Terrassa no farà res fora de la legalitat ni comprometrà cap treballador públic

 L'Ajuntament encara no ha contestat perquè els serveis jurídics estan valorant la situació.
L'Ajuntament encara no ha contestat perquè els serveis jurídics estan valorant la situació. | Adrià Costa
Sergi Ambudio
07 de setembre del 2017
Actualitzat el 08 de setembre a les 10:06h

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb el vicepresident, Oriol Junqueras. Foto: Adrià Costa


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, han enviat cartes als ajuntaments signades ja el mateix 6 de setembre informant que es "comptarà" amb els locals que habitualment es fan servir com a centres de votació per tal de celebrar el referèndum de l'1-O. 

Així mateix, la carta dona 48 hores perquè els batlles confirmin a través d'un correu electrònic la seva disposició o comuniquin "les variacions que hi pugui haver en relació amb la disponibilitat dels locals indicats".

Terrassa, ara per ara, no ha donat cap resposta. L'alcalde, Jordi Ballart, assegura que el govern municipal no farà res "fora de la legalitat" ni tampoc comprometrà ni desprotegirà cap treballador públic. Segons ha pogut saber LaTorre, encara no s'ha contestat la Generalitat perquè els serveis jurídics de l'Ajuntament estan valorant la situació. A més, el consistori està pendent dels esdeveniments de les pròximes hores, com el recurs del Govern espanyol i la possible suspensió de la convocatòria del referèndum per part del Tribunal Consitucional.

Puigdemont i Junqueras recorden als alcaldes que el Parlament va aprovar dimecres la Llei del Referèndum, que preveu que els ajuntaments posin a disposició de l'administració els locals de la seva titularitat que s'utilitzen com a centres de votació, tot i que la Generalitat també pot determinar espais alternatius.