Òscar Camps encapçala l'acte institucional de la Diada a Terrassa

El director de Proactiva Open Arms ofereix una conferència sobre la seva experiència salvant vides a alta mar

Manifestació «Volem acollir» amb Òscar Camps al capdavant
Manifestació «Volem acollir» amb Òscar Camps al capdavant | Adrià Costa
Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat el 07 de setembre a les 16:07h
L'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Terrassa comptarà amb un convidat de luxe. La cúpula del govern municipal, caps de files de grups polítics i representants dels diferents sectors de la societat terrassenca es reuneixen avui, a partir de dos quarts de vuit de la tarda, al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Terrassa. Un parell d'hores abans s'haurà celebrat un dels plens municipals més transcendentals dels darrers anys a la ciutat.

L'alcalde, Jordi Ballart, serà l'encarregat d'obrir el tradicional acte de l'administració local per commemorar l'Onze de setembre. A continuació, donarà pas al fundador i director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, que oferirà la conferència Defensa i denúncia dels drets humans al mar. Ja han passat dos anys des que Camps va engegar el projecte, amb quatre aletes d'aigua i alguns vestits de neoprè. Ara l'ONG és admirada arreu i ha aconseguit salvar milers de vides a alta mar d'aquelles persones que s'ho juguen tot per arribar a les portes d'Europa.
 

L'Astral va ser el primer vaixell de Proactiva Open Arms Foto: Adrià Costa


Camps explicarà la seva experiència a bord de l'Astral i reflexionarà sobre la situació que es viu dia a dia pocs quilòmetres enllà de les costes del vell continent. La vulneració dels drets humans per part d'uns, mentre n'hi ha d'altres que intenten fer-los prevaldre fins a l'extenuació. Fa poques setmanes, el director de l'ONG va denunciar que els guardacostes libanesos els hi estaven posant molts bastons a les rodes. Fins al punt que van retenir durant més de dues hores un dels vaixells de Proactiva, els van amenaçar i van disparar a l'aire.

Després de la conferència, tornarà a agafar la batuta el batlle de Terrassa per concloure l'acte. Per tancar definitivament la vetllada, el Quartet de Corda Nocturn del Conservatori de Terrassa interpretarà l'Himne Nacional de Catalunya.