L'agressora de Pere Navarro esquiva la presó

L'Audiència de Barcelona condemna Montserrat P.C. a un any de presó que serà substituït per multa de 1.530 euros | Les parts arriben a un acord i la Fiscalia rebaixa la seva petició de pena inicial de dos anys de presó

La condemnada s'enfrontava a una acusació per un delicte d'atemptat contra l'autoritat
La condemnada s'enfrontava a una acusació per un delicte d'atemptat contra l'autoritat | ACN
Sergi Ambudio
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:37h
L'Audiència de Barcelona ha condemnat aquest dimecres a un any de presó a Montserrat P.C., la dona que va insultar i agredir Pere Navarro l'abril de 2014 a Terrassa. Les parts han arribat a un acord de conformitat i la Fiscalia ha rebaixat la seva petició de pena, que era de 2 anys i 3.600 euros de multa per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, ja que Navarro era diputat al Parlament de Catalunya quan es va produir l'agressió.

Fruit de l'acord, el fiscal ha demanat un any entre reixes i una multa de 45 dies amb una quota diària de 2 euros. L'agressora, però, no haurà d'ingressar a presó. Substitueix la pena per una altra multa de 2 anys amb una quota diària també de 2 euros. Montserrat P.C. ha acceptat els fets i el tribunal ha dictat la sentència 'in voce'.

D'aquesta manera, la quantitat total que haurà d'abonar serà de 1.530 euros. Ho haurà de fer en tres pagaments de 510 euros cadascun. El primer, dimarts de la setmana vinent. El segon serà el 12 de novembre i el darrer el 12 de febrer. 

Com que les dues parts s'han presentat a l'Audiència de Barcelona amb un acord, no s'ha celebrat cap judici. La sessió estava programada per a les 9.30 a la secció cinquena i, a part de l'exalcalde terrassenc com a principal perjudicat, hi havia sis testimonis més citats a declarar per la defensa i l'acusació. Només ha accedit a la sala Montserrat P.C. El Fiscal ha justificat la demanda de reduir la petició de pena per l'atenuant de reparació del dany i, entre d'altres aspectes, perquè considera que ja ha transcorregut molt temps des que van tenir lloc els fets davant la Catedral de Terrassa i el context, tant social com jurídic, ha canviat.
 

Pere Navarro arribant a l'Audiència de Barcelona. Foto: Sergi Ambudio


Pere Navarro ha arribat 20 minuts abans de l'hora al passeig Lluís Companys. Ha vingut en tren des de Terrassa, acompanyat de la seva esposa. Tot i no voler fer declaracions a la premsa, s'ha mostrat alleugerit per haver arribat al final, d'una vegada per totes, a tot aquest procés. Per la seva banda, Montserrat P.C. ha assegurat que està molt satisfeta amb la justícia i ha atribuït l'agressió a un "rampell".

Què va passar aquell 27 d'abril de fa tres anys?

La condemnada i Navarro estaven a la Catedral de la cocapital del Vallès Occidental, a la Plaça Vella. El socialista assistia a un acte privat i, per tant, no portava escorta. Era la primera comunió d'una neboda, així com la de diversos nens més. Va ser llavors quan ella "li va agredir -malgrat conèixer la seva condició d'autoritat pel seu càrrec en el Parlament- amb ànim de menyscabar el principi d'autoritat", segons relata l'escrit d'acusació de la Fiscalia.

"Es va dirigir a ell propinant-li un cop a l'esquena mentre proferia l'expressió "grandíssim fill de puta", i en girar-se, l'acusada li va propinar un cop de puny en la cara, sense causar-li lesió", relata el ministeri.

Navarro, que no reclamava indemnització, i la dona es van sotmetre a un procés de mediació, a través del qual ella va redactar una carta de disculpes. En un primer moment, l'exdirigent socialista va atribuir l'agressió a la "crispació" que hi havia al carrer arran del procés independentista i de la consulta del 9-N, i va afirmar que "mai s'havia viscut un ambient d'aquestes característiques". Mesos després es va saber que l'agressora havia estat candidata d'Alianza Popular (llavor de l'actual Partit Popular) a les eleccions municipals de Terrassa del 1983.