Terrassa commemora avui amb una marxa de torxes el saqueig de 1713

Aquesta tarda, com ja és tradició a la ciutat, milers de persones es reuniran al centre de la ciutat per commemorar els fets històrics de 4 de setembre

Imatge d'arxiu de la Marxa de Torxes a Terrassa.
Imatge d'arxiu de la Marxa de Torxes a Terrassa. | Òmnium Cultural
Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:42h
La primera setmana de setembre a Terrassa ja és sinònim de Marxa de Torxes. Són set els anys que porta ja la Comissió 4 de setembre organitzant un homenatge multitudinari als terrassencs que van morir durant el setge de les tropes borbòniques a la Vila de Terrassa el 1713. Els fets van tenir lloc els dies 3, 4 i 5.

Avui a la tarda es reuniran milers de persones al centre de Terrassa per recordar les víctimes. Entre elles, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull. El polític terrassenc acudirà en representació del Govern.

La Marxa començarà a les vuit en punt, però des d'una hora abans ja hi haurà moviment a la plaça Vella. Serà llavors quan els organitzadors instal·lin els tendals amb informació i els assistents a la mobilització puguin comprar les torxes. Mitja hora després, a dos quarts de vuit, serà el torn de les actuacions dels grups de cultura popular Ball de Serrallonga, Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l'Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers.

Està previst que la munió de gent completi el recorregut en una hora. A les nou de la nit, doncs, novament a la plaça Vella, es llegirà el pregó i actuarà el cor Terrassa Ciutat Coral. A més, en el decurs de l'acte, també es farà la lectura dels goigs de Sebastià Codina, rector de Vacarisses, sobre els Herois del 1714.

La Marxa de Torxes recorrerà la plaça Vella, Font Vella, Passeig Comte d'Ègara, García Humet (utilitzant la vorera i un dels carrils de baixada), carrer del Passeig, Bernat de l'Om, Sant Pau (cap al carrer Cardaire pel túnel davant CECOT), Sant Pere i Gavatxons.