Terrassa recorda les víctimes dels Fets Històrics del 4 de setembre de 1713

L'acte commemoratiu central va ser ahir a la tarda a l'Església Convent de Sant Francesc d'Assís | Elena Copons, soprano, i Jordi Armengol, piano, van amenitzar la vetllada

El claustre del Convent de Sant Francesc d'Assís, ple de gom a gom en record de les víctimes de la invasió borbònica
El claustre del Convent de Sant Francesc d'Assís, ple de gom a gom en record de les víctimes de la invasió borbònica | Rafel Casanova
Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:39h
Els dies 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, les tropes borbòniques de Felip V comandades pel general Feliciano Bracamonte, van passar per les armes la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar a l'interior del Convent del Sant Francesc, de l'ordre dels frares recol·lectes. Cada any, Terrassa celebra la Diada dels Fets de 1713 per retre homenatge a tots els vilatans que van morir aleshores.

L'acte commemoratiu central va tenir lloc ahir, a partir de les set de la tarda, al Claustre del Convent de Sant Francesc d'Assís, a la Plaça del Doctor Robert. Ara bé, els actes se succeixen al llarg de tota aquesta setmana, organitzats per diferents associacions de la ciutat. Com cada any, ahir es va llegir el Manifest Commemoratiu dels Fets Històrics, redactat per la historiadora Mariona Vigués, a càrrec de l'entitat Hockey per Terrassa. A continuació, Elena Copons, soprano, i Jordi Armengol, piano, van interpretar cançons catalanes i improvisacions sobre melodies populars.
 

Lectura del Manifest Commemoratiu dels Fets Històrics Foto: Rafel Casanova



La comitiva del govern municipal va estar encapçalada per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat pel regidor de Cultura, Jordi Flores, el primer tinent d'alcalde i regidor de l'Aigua, Alfredo Vega, entre d'altres membres de l'executiva socialista. També hi van assistir representants de la resta de grups municipals que conformen el Ple de Terrassa.

L'acte d'ahir, a més, va donar el tret de sortida a la setmana prèvia a la Diada Nacional de Catalunya. El punt central d'enguany serà aquest dijous, a partir de les set de la tarda, al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Terrassa. Ballart serà l'encarregat d'obrir la conferència del director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps.