MAPA Com queda la xarxa de radars després de la incorporació de dos nous a la C-16?

A les carreteres catalanes hi ha un total de 240 cinemòmetres fixos | El Servei Català de Trànsit té previst augmentar els radars de tram dels actuals 19 a 32

Radar de tram
Radar de tram | ACN
Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:35h


El Servei Català de Trànsit (SCT) ha activat aquest dilluns dos nous radars de tram a la C-16 a Sant Cugat del Vallès, un en cada sentit de la circulació. El cinemòmetre ubicat a la via en sentit Terrassa controlarà la velocitat al llarg d'un tram de 2,55 km de longitud i el que està ubicat en sentit Barcelona ho farà en un tram de 3,53 km. El límit màxim de velocitat permès és de 110 km/h.

La directora del SCT, Eugenia Doménech, va defensar a mitjans d'agost que aquest tipus de radar és "molt efectiu" per reduir la sinistralitat i va assenyalar que, després d'analitzar els que van instal·lar l'estiu del 2015, s'ha comprovat que s'ha reduït un 70% de mitjana l'accidentalitat amb víctimes mortals i ferits greus en aquests trams.

Augment dels radars de tram

El Servei Català de Trànsit (SCT) té previst instal·lar 13 radars de tram nous i passar, d'aquesta manera, dels 19 que hi ha actualment i que cobreixen prop de 100 quilòmetres de carretera, a 32. El SCT encara no ha informat sobre la localització dels 13 nous cinemòmetres per tram.

En el mapa superior, hi ha la ubicació dels 19 radars de tram ja instal·lats a Catalunya (en blau, la majoria situats en una mateixa via en els dos sentits de la marxa). A més a més, amb els respectius senyals dels límits de velocitat, hi ha representats els 240 radars fixos repartits arreu del territori.

Els radars de tram consisteixen en un equipament de reconeixement de matrícules situat a l'inici i al final del tram que mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s'ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l'objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres.
 

En radar de tram ha superat el període de proves Foto: ACN