CANVI DE TEMPS

L'episodi de pluges finalitza sense incidències destacables a Terrassa

Al matí, els problemes s'han localitzat al Barcelonès i al Baix Llobregat, i a la nit, al Tarragonès i al Baix Camp | Protecció Civil ha desactivat l'alerta de l'Inuncat

per Redacció, 1 de setembre de 2017 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un cotxe ha patit danys a causa de la caiguda d'un mur a Salou. Foto: ACN


L'episodi de pluja que en les darreres hores ha afectat Catalunya ha acabat amb 151 trucades al 112 relacionades amb 91 incidents. Dijous al matí es van localitzar al Barcelonès i al Baix Llobregat, i aquesta nit s'han concentrat al Tarragonès i al Baix Camp. A la comarca del Vallès Occidental no s'han registrat incidències destacables.


A la resta der punts del territori, concretament, entre les 9 de la nit i les 7 del matí d'aquest divendres els Bombers de la Generalitat han atès una trentena d'avisos, la majoria des de Salou, on hi ha hagut inundacions a carrers o passos a nivell que dificultaven la circulació dels vehicles. Els principals problemes s'han concentrat a la plaça Europa, on nombrosos vehicles han quedat atrapats. La forta tromba també ha fet cedir uns 50 metres de mur d'un hotel del carrer Murillo. Tot i que el succés no ha ocasionat danys personals, la paret -d'uns dos metres d'alçada- ha caigut damunt la vorera i ha malmès quatre vehicles que estaven estacionats.

Protecció Civil ha desactivat aquesta matinada l'alerta de l'Inuncat, un cop ha passat el front de pluges intenses. Tot i que l'episodi de pluges ha provocat desenes d'incidències, cap d'elles ha tingut caràcter greu i tampoc ha provocat ferits.

Les localitats des d'on es van fer més trucades al 112 van ser Barcelona, Salou, L'Hospitalet de Llobregat, Viladecans i Tarragona. A les comarques de Barcelona es van registrar 47 incidents i 42 a les de Tarragona. La major part van ser per problemes de trànsit i d'acumulació d'aigua en baixos o grans bassals i caiguda de branques a la via pública.

La circulació de trens entre Tarragona i Salou es va veure interrompuda per acumulació d'aigua a les vies en el moment de màxima intensitat de la pluja, entre les 21.30 i les 23.15 hores, i quatre trens es van quedar en les estacions de Tarragona i Salou mentre no es va normalitzar la situació.


Aproximadament la meitat dels incidents van ser derivats a Policies Locals i Mossos d'Esquadra per afectacions al trànsit i l'altra meitat van ser derivats a Bombers de Barcelona -en la franja de migdia, quan el front va afectar el litoral central- i a Bombers de la Generalitat, especialment a la nit a la zona del litoral de Tarragona.
 

Dues turistes, caminant pel passeig inundat de Salou. Foto: ANC

 

Participació