Matadepera desallotja el CP Els Pins per les «mínimes» condicions de seguretat que reunia

Les entitats juvenils s'han tirat al damunt del govern municipal i l'acusen de jugar brut | Vilagatzara considera que tot forma part d'una estratègia per boicotejar la Festa Major alternativa que han organitzat

L'antic club acull ara el Casal Popular Els Pins.
L'antic club acull ara el Casal Popular Els Pins. | CP Els Pins
Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat el 04 de setembre a les 8:57h
La Policia Local de Matadepera ha desallotjat el Casal Popular de Sant Llorenç dels Pins per ordre de l'Ajuntament. Des d'ahir a la tarda, no està permès accedir a les instal·lacions i els accessos estan precintats. El consistori argumenta que la decisió respon a motius estrictament de seguretat perquè l'equipament "no reuneix les mínimes condicions".

Des de les entitats juvenils, però, es carrega amb força contra el govern municipal i se l'acusa de "mentir durant setmanes" i jugar brut. Vilagatzara i també la CUP Matadepera consideren que no és casualitat que la decisió d'enviar els agents al casal i desallotjar-los es prengués ahir, precisament un dia abans de l'inici de la Festa Major. Cal recordar que, en l'edició d'enguany, el divorci entre entitats popular i l'administració local és total. De fet, hi havia una festivitat alternativa organitzada.

Segons detallen fonts del consistori (que és propietari de la finca des d'aquest any), l'Ajuntament va iniciar els tràmits per rehabilitar la zona, ja que no compleix la normativa municipal. La intenció de l'equip de treball era, tal com asseguren, tenir enllestida la rehabilitació abans de la Festa Major, però no ha estat així.

Des del govern s'espolsen les puces i expliquen que han estat els Mossos d'Esquadra, a través de la Cap de l'Àrea Bàsica Policial de Terrassa qui els adverteix que l'equipament és "massa insegur" per dur a terme qualsevol convocatòria. És llavors quan es pren la situació de precintar el recinte.

"Si s'entra, es cometrà una infracció"

Aquest és l'avís que va llançar ahir la regidora de governació Montse Royes, davant la convocatòria per part dels ocupants del Casal Popular per fer-hi una manifestació i tirar endavant tant sí com no el programa alternatiu previst. "Ens vam comprometre a uns fets que malauradament no s'han pogut complir, però cal entendre que és una situació provisional i que si passes alguna desgràcia, l'Ajuntament en seria responsable", va reblar.

"Ens han mentit durant mesos, és vergonyós, però resistirem", contesten des de les entitats.