Paraigua en mà per donar la benvinguda al setembre

Protecció Civil activa l'alerta INUNCAT per la intensitat de les pluges | A Terrassa, el risc serà moderat des de primera hora del matí fins a les sis de la tarda, quan la situació tendirà a estabilitzar-se

Les pluges seran intenses en molts punts del territori
Les pluges seran intenses en molts punts del territori | Juanma Peláez
Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat a les 8:58h
El canvi de temps ja es fa notar des de primera hora del matí en gairebé tots els indrets de Catalunya. Des d'aquesta matinada les pluges ja han fet acte de presència en moltes comarques del territori. De moment, amb una intensitat moderada. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, però, aquesta situació s'anirà intensificant amb el pas de les hores. Protecció Civil ha activat l'alerta INUNCAT arran de la intensitat dels ruixats. L'alerta afecta sobretot el litoral de Barcelona, el de Tarragona i les comarques de Girona. 

A Terrassa, el risc serà moderat des de primera hora del matí fins a les sis de la tarda, quan la situació tendirà a estabilitzar-se. L'Ajuntament ha emès un avís on recomanar evitar les zones on es pugui acumular l'aigua amb facilitat.

Segons indiquen els mapes, les pluges no duraran tot el dia, tendiran a anar de baixada a partir de les primeres hores de la tarda, exceptuant alguns casos puntuals. En general, però, el cel seguirà la tendència dels darrers dies i estarà més ennuvolat que clar. S'esperen precipitacions destacables en molts punts de la costa, del prelitoral, la Catalunya Central i el Pirineu Oriental. Seran pocs els indrets del territori català on no descarregui aigua amb força. 

Aquest episodi, tal com ja hem anat avisant al llarg de la setmana, afectarà també els termòmetres. Les temperatures baixaran en els propers dies. Durant el cap de setmana la temperatura es mantindrà, en general, per sota dels 30 graus. Aquest descens s'anirà notant paulatinament.