El judici per l'agressió a Pere Navarro passa avui per l'Audiència de Barcelona

La Fiscalia demana 2 anys de presó per l'acusada, veïna d'Ullastrell, per un delicte d'atemptat contra l'autoritat

L'acusada s'afronta a una acusació per un delicte d'atemptat contra l'autoritat
L'acusada s'afronta a una acusació per un delicte d'atemptat contra l'autoritat | Adrià Costa
Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat el 05 de setembre a les 23:41h
L'Audiència de Barcelona jutjarà aquest matí la dona que va agredir i insultar al llavors primer secretari del PSC i diputat del Parlament de Catalunya Pere Navarro. Segons el relat dels fets, l'agressora, veïna d'Ullastrell, va propinar-li un cop de puny a la cara i li va dir "grandíssim fill de puta". L'incident es remunta al 27 d'abril de 2014 davant la Catedral de Sant Pere de Terrassa.

En el judici, que se celebrarà a partir de les 9.30 hores en la secció cinquena de l'Audiència, està citat com a testimoni l'exalcalde terrassenc com a principal perjudicat, així com d'altres persones que van presenciar l'escena aquell dia.

L'acusada, Montserrat P.C. s'enfronta a una petició de la Fiscalia de dos anys de presó i una multa de 3.600 euros per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, perquè Navarro era diputat del Parlament quan va ser agredit.

La pel·lícula dels fets

Segons el relat de la Fiscalia, cap a les 12.45 hores del 27 d'abril de 2014, l'acusada i Navarro estaven a la Catedral de la cocapital del Vallès Occidental, a la Plaça Vella. El socialista assistia a un acte privat. Era la primera comunió d'una neboda, així com la de diversos nens més. Va ser llavors quan ella "li va agredir -malgrat conèixer la seva condició d'autoritat pel seu càrrec en el Parlament- amb ànim de menyscabar el principi d'autoritat".

"Es va dirigir a ell propinant-li un cop a l'esquena mentre proferia l'expressió "grandíssim fill de puta", i en girar-se, l'acusada li va propinar un cop de puny en la cara, sense causar-li lesió", relata el ministeri.

Navarro, que no reclama indemnització, i la dona es van sotmetre a un procés de mediació, a través del qual ella va redactar una carta de disculpes. Per això, el fiscal li aplicarà l'atenuant de reparació del dany.

A la seva declaració davant els Mossos quan van succeir els fets, la suposada agressora va dir que va increpar Navarro perquè anys enrere, quan era alcalde de Terrassa, "tenia bruta la bandera de Catalunya penjada en la balconada de l'Ajuntament".