Terrassa commemora els Fets Històrics del 4 de setembre de 1713

L'acte commemoratiu central serà aquesta tarda a l'Església Convent de Sant Francesc d'Assís | Elena Copons, soprano, i Jordi Armengol, piano, oferiran un concert d'entrada lliure per a tothom on s'espera que hi assisteixi tota la cúpula del govern municipal

Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:51h
Els dies 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, les tropes borbòniques de Felip V comandades pel general Feliciano Bracamonte, van passar per les armes la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar a l'interior del Convent del Sant Francesc, de l'ordre dels frares recol·lectes. Cada any, Terrassa celebra la Diada dels Fets de 1713 per retre homenatge a tots els vilatans que van morir aleshores.

L'acte commemoratiu central té lloc avui, a partir de les set de la tarda, al Claustre del Convent de Sant Francesc d'Assís, a la Plaça del Doctor Robert. L'entrada és oberta a tothom. Com cada any, es llegirà el Manifest Commemoratiu dels Fets Històrics, redactat per la historiadora Mariona Vigués, a càrrec de l'entitat Hockey per Terrassa. A continuació, Elena Copons, soprano, i Jordi Armengol, piano, interpretaran cançons catalanes i improvisacions sobre melodies populars.

La comitiva del govern municipal anirà encapçalada per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, a qui acompanyarà el regidor de Cultura, Jordi Flores, i diversos membres de la Corporació Municipal. L'acte d'avui, a més, donarà el tret de sortida a la setmana prèvia a la Diada Nacional de Catalunya. Al llarg dels propers dies l'agenda institucional de l'alcalde i el seu equip de govern estarà força atapeïda.