Les pluges que van aparèixer ahir d'imprevist no tenen intenció de marxar

El cel d'avui a la tarda es preveu mig ennuvolat a gairebé tot el país i els mapes no permeten descartar la possibilitat de ruixats puntuals

Les pluges agafaran protagonisme a la segona meitat de la setmana
Les pluges agafaran protagonisme a la segona meitat de la setmana | Sofia Cabanes
Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:25h
La pluja va fer acte de presència ahir i ho va fer per sorpresa en moltes zones de Catalunya. Tot i que no es van registrar grans precipitacions, l'aigua va donar més d'un ensurt en alguns indrets del país. Tot apunta que la dinàmica es mantindrà així al llarg de la setmana i que les pluges acabaran escombrant la calor i la xafogor de cara el cap de setmana.

Per avui, la probabilitat més gran de ruixats se situa a les comarques de l'oest i el sud, però els mapes no permeten descartar la presència d'aigua en cap punt del territori català. Els termòmetres, per la seva part, encara es mantindran a dalt de tot durant les properes hores.

El canvi de temps es començarà a fer evident demà, tot i que no es consumarà fins ben entrat el dijous. La inseguretat meteorològica farà acte de presència des de l'oest, deixant algunes pluges en moltes comarques de Lleida. Aquesta situació es generalitzarà l'endemà, amb el pas d'una borrasca més activa que pot deixar algunes tempestes i una baixada considerable de les temperatures. El setembre arriba amb fred sota el braç i, si no hi ha imprevistos, la calor intensa quedarà relegada fins a l'any vinent.