Calor per acomiadar l'agost i fresca per donar la benvinguda al setembre

La setmana començarà amb calor encara més intensa que el cap de setmana però el temps anirà variant a poc a poc per tancar la setmana amb pluges en moltes comarques

Redacció
28 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:00h
La calor persistirà fins a mitja setmana.
La calor persistirà fins a mitja setmana. | L.S.
La darrera setmana d'agost arriba amb una dinàmica de temps força canviant. Entre avui i dimecres les altes temperatures seran protagonistes. Els termòmetres registraran valors superiors als del cap de setmana. Així doncs, acomiadarem el mes d'agost amb calor intensa.

Avui el cel no estarà completament clar, tot i que hi haurà més sol que núvols. Es repetirà la dinàmica de dissabte i diumenge. Demà serà un dia amb un cel més tapat en general, tot i que els núvols no han d'arribar acompanyats de precipitacions. Les temperatures, mentrestant, es mantindran a dalt de tot. De fet, el vent de garbí farà pujar la sensació tèrmica a la costa. 

Aquesta dinàmica, però, té data de caducitat. Els mapes apunten que a partir de dijous una pertorbació entrarà a Catalunya i farà ploure en molts punts de l'interior i el Pirineu. Tot i que encara és aviat per confirmar-ho, tot apunta que el setembre arribarà passat per aigua. Els ruixats acabaran afectant gairebé tots els indrets del país entre dijous i divendres. 

A més, la fresca es deixa entreveure. La pertorbació anirà acompanyada d'una massa d'aire fresc que protagonitzarà un descens dels valors dels termòmetres. La sensació tèrmica pot arribar a ser d'entre 5 i 10 graus més baixa que a principis de setmana.