Millores a la xarxa elèctrica de baixa tensió al barri de Sant Pere Nord de Terrassa

Es soterraran trams de cable aeri, se'n graparan d'altres a les façanes dels immobles i es retiraran suports de fusta ubicats a la vorera

Redacció
24 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:22h
Xarxa elèctrica al carrer de Roig Ventura.
Xarxa elèctrica al carrer de Roig Ventura. | GSV
Endesa iniciarà en breu les obres d’adequació tecnològica de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió del barri de Sant Pere Nord, a Terrassa, amb l’objectiu d’integrar-la millor a l’entorn urbà i millorar, de passada, la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als veïns d’aquesta zona de la ciutat. Així, l’actuació permetrà alliberar espai i millorar l’impacte visual de les infraestructures de la companyia al municipi egarenc.

Els treballs, que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, consistiran en la retirada de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió del barri, per la qual cosa es soterraran 62 metres de cablejat i s’estendran 190 metres de diverses escomeses de cable trenat grapat a les façanes dels immobles de la zona del carrers Roig Ventura cantonada amb el carrer Girona. La substitució de la xarxa convencional de baixa tensió per un nou sistema de cable trenat representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes.
 
Aquesta actuació permetrà, en conseqüència, retirar sis suports de fusta ubicats a la vorera (amb la qual cosa s’allibera espai visual, a part de les barreres arquitectòniques que representa), 165 metres de cable aeri que fins ara hi estaven subjectats, i diverses cadiretes de suport –metàl·liques- que hi havia a les façanes. El nou disseny dotarà aquest barri d’una renovada xarxa més robusta i resistent als fenomens meteorològics adversos, alhora que es guanyarà en seguretat.
 
Aquesta reforma està promoguda per la immobiliària Anida (propietat del banc BBVA), que ha executat i finançat la major part de l’obra. Endesa s’ha fet càrrec de part dels treballs elèctrics i d’una partida de la inversió.