Francesc Mauri, pregoner de la Festa Major de Matadepera

El meteoròleg agafa el relleu de l'exjugador d'hoquei herba del Club Egara Pol Amat

Francesc Mauri, meteoròleg de TV3.
Francesc Mauri, meteoròleg de TV3. | Albert Segura
Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:23h
La Festa Major acostuma a ser un dels moments més esperats de l'any pels veïns i veïnes de cada municipi. Unes dates molt assenyalades en el calendari que omplen d'expectatives i il·lusions. Són dies de festa i alegria. Per això, la tradició marca que cal començar amb un bon cop d'efecte. El pregoner n'és l'encarregat. Enguany, a Matadepera, agafa la responsabilitat Francesc Mauri.

El meteoròleg llegirà el pregó per donar el tret de sortida de les festes. Serà divendres, primer dia de setembre, a tres quarts de vuit de la tarda, des del balcó de l'Ajuntament. Mauri agafa el relleu de l'exjugador d'hoquei herba del Club Egara, Pol Amat. 

Nascut a Barcelona l'any 1966 i resident a Terrassa, Mauri és un dels homes del temps més populars de TV3. Llicenciat en geografia i especialitzat en meteorologia, és un gran coneixedor de la natura i molt especialment, la del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. La seva trajectòria professional es remunta més de tres dècades enrere. Concretament, va fer les seves primeres passes en el món de la meteorologia l'any 1985, a Catalunya Ràdio. Des que va agafar rellevància pública ha estat lligat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Després de trepitjar l'emissora de ràdio va fer el salt a la televisió pública. Va residir a Matadepera uns anys. 

Antics pregoners

Els pregoners dels darrers anys han estat Pol Amat (2016), Txell Miras (2015), els gegants Llorenç i Agnès (2014), Isabel Busqueta de Cal Macià (2013), el bomber Ramon Guinjoan (2012), la popular veu de l'Ajuntament Teresina Casas (2011), l'Alcalde de Mariapfarr Franz Doppler (2010), l'alpinista Edurne Pasabán (2009), Antonio Garcia, en 'Pintoret' (2008), Joan Gamell, barber “de tota la vida” de Matadepera (2007), Quico Beltrà, ex-director de Matadepera Ràdio(2006), Albert Novellón, Artista i President dels Amics del Teatre (2005), Teresa Capella, Expresidenta del Col·lectiu d’Art (2004), Màrius Samarra, Promotor cultural (2003); Francesca Marlet, Fundadora del Festival Internacional de Música (2002), Sebastià Paredes, Responsable de les Instal·lacions Esportives Municipals (2001), Esteve Riba, President de la Germandat de Sant Sebastià (2000), Màrius Serra, Escriptor i autor dels mots encreuats de 'La Vanguardia' (1999), i 'Pocaconya', companyia teatral d’arrels matadeperenques (1998).